Računalništvo, telefonija
26.11.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Nalepke “Turn-tell” – idealna rešitev za označevanje kablov

.. Kako lahko pametneje označite kable na terenu in kasneje tudi najdete tistega, ki ga iščete? Nič lažjega. Z rešitvami podjetja Panduit je to enostavno in učinkovito kot še nikoli ..
Nalepke "Turn-tell" - idealna rešitev za označevanje kablov
Nalepke "Turn-tell" - idealna rešitev za označevanje kablov

Pri omrežni tehnologiji, IT in električni inštalaciji sta ključnega pomena dobro označevanje in dokumentacija. Standardi, kot sta TIA-606 in EN 50174-1 ne vsebujejo le zahtev za delovanje in vzdrževanje kabelskega sistema, temveč tudi navodila za identifikacijo in označevanje kabelskih komponent. Z novimi mobilnimi tiskalniki lahko zdaj ustvarite patentirane nalepke “Turn-Tell”.

Enostavna uporaba, trajnost, čitljivost

Kaj »Turn-Tell« pomeni v praksi? Etiketa je ovita okoli kabla in jo lahko po želji obračate, da vidite oznako, ki je na njej natisnjena. Da bi našli pravi kabel, ga torej ne bo treba nikoli izklapljati iz sistema ali ga zvijati in s tem tvegati poškodb.

Kako dosežemo hitro obnovo sistema v primeru okvare? Čim prej moramo najti določene kable in okvaro popraviti. Ustrezno lahko ukrepamo le z jasno označenimi kabli. Panduit ponuja lastne sisteme označevanja in široko paleto oznak ter aplikacij. Mednje štejemo različne nalepke, kabelske oznake in ustrezne tiskalnike. Ne glede na to, ali gre za poslovno zgradbo, podatkovni center ali industrijske stikalne naprave, monterji in električarji zahtevajo enostavno uporabo, trajnost in dobro čitljivost oznak na kablih. Vloženi stroški se bodo v primeru napak hitro povrnili.

Rešitev poleg označevanja omogoča tudi ustrezno dokumentiranje. To štejemo kot napredne rešitve in dodano vrednost podjetja Panduit.

Enostavna in učinkovita tiskalnika

Standardi označevanja olajšajo dokumentacijo in skrajšajo čas pri različnih posegih. Postopek namestitve oznak je poenostavljen in hiter, kar povečuje učinkovitost in produktivnost. Vedno manj je možnosti napak zaradi slabe dokumentacije, s tem pa so uporabniki vedno bolj zadovoljni.

Identifikacija in označevanje kablov se izvajata v delavnici ali neposredno na kraju namestitve. Prenosni tiskalniki nalepk, kot sta Panduitova MP100/E in MP300/E hitro tiskajo, so enostavni za uporabo in nudijo širok izbor različnih nalepk za hitre ter izjemno učinkovite rezultate – tudi ali predvsem na terenu.

Nova serija mobilnih tiskalnikov je plod skupnega razvoja s podjetjem Seiko Epson. Medtem ko Epson prinaša svoje znanje na področju tiskanja, Panduit še naprej razvija nove materiale in izdelke za trajnostne rešitve označevanja, ki so preizkušeni za uporabo v najtežjih okoljih. Nova tiskalnika MP100/E in MP300/E združujeta najboljšo tehnologijo tiskanja v svojem razredu z vodilnimi funkcijami za označevanje in programsko opremo Easy-Mark Plus. Ta omogoča neposredno tiskanje nalepk. S preprostim in intuitivnim uporabniškim vmesnikom vnesemo vrstice ali postavimo oznake kamor koli na etiketo. Nalepke izdelamo veliko hitreje in dokazano naredimo manj napak. Neposredno na lokaciji se torej produktivnost poveča.

Pretvarja tudi govorno besedilo v pisno

Aplikacija Easy-Mark Network ima celo funkcijo pretvorbe govorjenega besedila v pisno, tako da lahko oznake neposredno “izgovarjate”. Poleg tega je aplikacija skladna z ANSI / TIA-606 in omrežni inženirji lahko aplikacijo povežejo s Fluke LinkWare Live. Uporabniški meni enostavno preklapljate med 11 jeziki. Programska oprema poleg novih tiskalnikov MP100/E in MP300/E, podpira tudi TDP tiskalnike Panduit, TM-C3500, PES197 in PES400 ter laserske in brizgalne tiskalnike. Poleg priročnega upravljanja so prepričljive tudi tehnične lastnosti. Funkcije (odvisno sicer od različice) vključujejo visoko hitrost tiskanja (do 35,6 mm/s), vgrajeno samodejno rezalno napravo s polnim in polovičnim rezom, ločljivost tiskanja do 360 dpi in delovno temperaturno območje med -40 in +66 ° C. MP100/E se kot mobilni tiskalnik napaja z AC napajalnikom, medtem ko MP300/E uporablja litij-ionske baterije, ki jih je mogoče polniti.

Neverjetna uporabnost

Čeprav se tiskalnika po svoji konstrukciji razlikujeta, sta kartuši za nalepke enaki in združljivi. Mobilne naprave samodejno prepoznajo vrsto in velikost – to deluje samo s tiskalniki Panduit, ne pa s tiskalniki Epson. Na voljo so tudi dodatne barve in velikosti za neprekinjene trakove in magnetne nalepke. Hitro in enostavno je mogoče uporabiti devet vrst samolepilnih nalepk. Če je kaj resnično navdušilo tehnike in je zdaj na voljo kot patentirana rešitev podjetja Panduit, so to prav oznake ali nalepke Turn-Tell.

Več o omenjenih rešitvah preberite na spletni strani www.egal-eu.com, strokovnjaki za tovrstne rešitve iz podjetja EGAL, d. o. o., Ljubljana vam bodo z veseljem svetovali. Z njimi lahko stopite v stik tudi s klicem na telefonsko številko +386 (0) 5905 55 35 ali preko elektronske pošte info@egal-eu.com. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem EGAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri EGAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem EGAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več