Telefoni
25.06.2009 18:44

Deli z drugimi:

Share

Najzmogljivejši pametni telefon

Mobilnik Toshiba TG01 preračunava podatke kot za stavo!
Mobilnik Toshiba TG01 preračunava podatke kot za stavo!

Toshiba

je na japonskem pričela s trženjem novega pametnega mobilnega telefona, opremljenega z zmogljivim procesorjem, ki ničle in enice preračunava s frekvenco kar enega gigaherca. Novinec temelji na osnovi Qualcommove platforme Snapdragon, procesorska moč pa je povsem kos tudi nekoliko zahtevnejšim pisarniškim opravilom in predvajanju večpredstavnostnih vsebin.

Mobilni telefon Toshiba TG01 je vsestransko uporabna naprava, saj je opremljen s hitro brezžično povezavo HSDPA, trifrekvenčnim modulom ter modrozobim in Wi-Fi vmesnikom. Za hiter in preprost izbor bogatih funkcij je na voljo kar 10,4-centimetrski zaslon ločljivosti 800 x 480 točk, ki je povrh vsega še občutljiv na dotik. Celoto povezujeta preizkušena platforma Microsoft Windows Mobile 6.1 in lastni tridimenzionalni uporabniški vmesnik.

Za shranjevanje podatkov je na voljo 512 megabajtov prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniških kartic microSDHC. Pri potepanjih po neznanih mestih nam bosta zagotovo prišla v poštev še digitalna kamera ločljivosti treh milijonov točk in satelitski sprejemnik GPS. Vsestransko uporaben mobilni telefon Toshiba TG01 naj bi bil na Stari celini naprodaj najkasneje do konca leta.


Prijavi napako v članku