Računalništvo, telefonija
28.02.2020 12:00

Deli z drugimi:

Share

Največji spletni trgovec v Sloveniji sledil Amazonovemu zgledu in odprl fizično trgovino

Na koncu preteklega leta 2019 je največji spletni trgovec v Sloveniji Mimovrste odprl svojo prvo fizično trgovino. Od ustanovitve leta 2001, pa do lastniških sprememb in odprtja sedmih prevzemnih mest v Ljubljanskih Črnučah, Šiški, BTC-ju ter Kranju, Kopru, Celju in Mariboru, je vrata v ljubljanskem BTC-ju na široko odprla prva trgovina oz. prvi razstavno-prodajni prostor Mimovrste. Uradna otvoritev prve fizične trgovine Mimovrste bo tako v soboto, 29. februarja 2020.
Mimovrste s svojo prvo fizično trgovino.
Mimovrste s svojo prvo fizično trgovino.

Prva trgovina oz. razstavno-prodajni prostor, se razprostira na več kot 1.000 kvadratnih metrih površine in je, primarno, namenjen predstavitvi številnih prodajnih uspešnic in novosti. Izdelki v prvi fizični trgovini podjetja Mimovrste kupcem niso na voljo samo za ogled in nekateri tudi za testiranje, temveč tudi za takojšen nakup. Hkrati je trgovina, enako kot sedem prevzemnih mest, prostor, kjer bodo kupci lahko urejali morebitna vračila artiklov in prevzeli svoje nakupe, opravljene prek spleta ter se hitro dogovorili za plačilo na obroke. Na voljo so tudi brezplačna parkirna mesta, ki imajo lahek dovoz in dostop do skladišča, iz katerega kupci lahko prevzamejo večje pakete.

V spletni trgovini nakup opravi vsak drugi Slovenec

Mimovrste je ena prvih večjih spletnih trgovin v Sloveniji, ki je začela kot majhna, za računalniško opremo specializirana trgovina s skladiščem na Jesenicah. Devetnajst let kasneje ima največji spletni trgovec v Sloveniji v 17 oddelkih na voljo več kot 127.000 artiklov. Več kot 300 sodelavcev, zadolženih za celostno in prijetno nakupovanje, poskrbi, da mesečno več kot 70.000 zaključenih naročil preide v roke kupcev – mimo vrste.

Obraten trend: od spletne trgovine do fizične trgovine

Kljub temu, da je odprtje fizične trgovine, za marsikoga pravo presenečenje, pa odločitev Mimovrste za odprtje trgovine sloni na odločitvi, podprti tudi z nakupovalnimi navadami Slovencev. V Eurostatovi Statistiki spletnega nakupovanja za posameznike z dne 30. 01. 2020 sledi, da je internet v zadnjih mesecih uporabilo 84 % vprašanih, spletni nakup pa opravilo zgolj 56 % le-teh, kar Slovenijo uvršča med zadnje na lestvici med državami članicami Evropske unije.

V priljubljeni spletni trgovini nakup sicer opravi vsak drugi Slovenec, a virtualni stik z blagovno znamko Mimovrste še ni dosegel tistih, ki prisegajo na izkušnjo v fizični trgovini, kjer se jim prebudijo vsi čuti, kjer je pomemben tako videz trgovine, kot izdelka, ki ga želijo kupiti. Blagovna znamka Mimovrste se bo na ta način približala tudi tistim, ki nakupujejo z očmi ter na podlagi izkušnje v trgovini. Cilj te edinstvene trgovine je tako predvsem omogočiti še bolj pristno fizično izkušnjo z blagovno znamko in okrepiti odnos tako do spletnega nakupovanja, kot do same znamke Mimovrste.

Mimovrste fizično trgovino v nakupovalnem središču BTC tako odpira tudi z namenom približevanja spletnega nakupovanja tudi tistim, ki ga še niso vešči ali pa so zgolj nezauplivi. Trgovina omogoča, da si kupci izdelke ogledajo, nekatere tudi preizkusijo, nakup opravijo takoj, ali pa se za nakup odločijo kasneje in ga opravijo prek spleta. Spletni nakup Mimovrste omogoča tudi plačilo po prevzetju in prevzetje na sedmih prevzemnih mestih, kjer so ob nakupu in morebitnih vračilih na voljo prodajalci, kot tudi podpora strank, ki so kupcem na voljo ob morebitnih zapletih.

Nakupovanje 21. stoletja

Mimovrste omogoča nakupe tudi prek aplikacije Mimovrste, ki je dosegljiva tako za Android kot iOS uporabnike, prek spleta in v fizični trgovini. Trgovina je z odprtjem postala prava ogromna razstavno-nakupovalna soba za artikle, ki hkrati predstavlja kažipot do večje ozaveščenosti spletnega nakupovanja, ki omogoča spoznavanje z izdelki in storitvami Mimovrste.

Sodobno spletno nakupovalno središče za vso družino Mimovrste združuje najboljše iz obeh svetov – nakupovanje prek spleta ali v trgovini – vi izbirate.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več