Računalništvo, telefonija
05.01.2015 12:46

Deli z drugimi:

Share

Najnovejši ThinkPad X1 Carbon obeležil 100 milijonti ThinkPad

Družba Lenovo je danes na sejmu potrošniške elektronike International Consumer Electronics Show 2015 (CES) predstavila prenovljeno družino poslovnih prenosnikov ThinkPad. Zastavonoša ThinkPad X1 Carbon ostaja najlažji 14-palčni ultraprenosnik na svetu, blagovna znamka ThinkPad pa je praznovala 100 milijonti izdelan prenosni računalnik za kar je potrebovala le dve desetletji.
Najnovejši ThinkPad X1 Carbon obeležil 100 milijonti ThinkPad
Najnovejši ThinkPad X1 Carbon obeležil 100 milijonti ThinkPad

“Vse od originala ThinkPad 700 so inženirji prenosnikov ThinkPad skrbeli za stalno inoviranje ter vsak naslednji izdelek naredili še boljši. Mejnik sto milijonov izdelanih prenosnikov ThinkPad je dokaz, da so delali dobro,” je povedal izvršni direktor podjetja Lenovo Yuanqing Yang in dodal: “Ko smo od IBMa prevzeli računalniški oddelek, smo se zavezali ne le k ohranitvi blagovne znamke ThinkPad, temveč tudi k nadaljevanju inoviranja. Danes je ThinkPad ena najbolj spoštovanih blagovnih znamk v industriji in ima veliko zaslug, da je Lenovo postal največji proizvajalec računalnikov na svetu. Širitvi podjetja na področje mobilnih naprav, ekosistema strežnikov ter računalništva v oblaku navkljub bodo prenosniki ThinkPad ostali eden ključnih stebrov naše poslovne strategije. Ponosni smo, da to legendarno blagovno znamko cenijo uporabniki po vsem svetu, zato se že veselim njenih naslednjih mejnikov.”

Najboljši poslovni ultrabook je postal še boljši

Tretja generacija izjemnega prenosnika Lenovo X1 Carbon nadaljuje tradicijo te blagovne znamke. Najlažji med najzmogljivejšimi ultraprenosniki, opremljenimi s 14-palčnim zaslonom, na svetu, razvaja z izjemno svetlim zaslonom polne visoke ločljivosti, nadpovprečno odzivnost in hitrost delovanja pa dosega z novim PCIe pogonom SSD (delo s podatki je tako do 80 odstotkov hitrejše od standardnih pogonov SSD).

Najnovejši X1 Carbon je tudi najbolj mobilen doslej, saj naveza pete generacije procesorjev Intel Core ter aplikacij za optimizacijo uporabniške izkušnje poskrbita za še daljše delovanje na baterijo. Pri tem tehtnica prenosniku še vedno nameri manj kot 1,3 kg, za kar je najbolj zaslužno trpežno ohišje, izdelano iz ogljičnih vlaken.

Postavljanje poslovnih standardov

Prenovljena družina prenosnikov ThinkPad z letnico 2015 razširja nabor poslovnih funkcij ter postavlja nove standarde, kako so videti pravi poslovni prenosniki. Tanki in lahki, z izjemno avtonomijo delovanja na baterijo ponujajo obilo svobode na poti, uporabnike pa razvajajo z odličnimi zasloni do ločljivosti 3K ter ergonomijo.

Popoln nabor vmesnikov in povezav še olajša ogled, deljenje in prenos vsebin ter podatkov. Novi ThinkPadi iz družin X, T, L ter E so bili deležni nadgradnje na peto generacijo procesorjev Intel Core ter drugih tehničnih izboljšav, na račun katerih blagovna znamka ohranja zaupanje strank v nadpovprečno kakovost teh izdelkov.

ThinkVision X24 se predstavi

Lenovo je hkrati predstavil še nov 23,8-palčni računalniški monitor. ThinkVision X24 se pohvali z izjemno tankim ohišjem ter drugimi inovacijami, ki ga naredijo ne le elegantnega in očarljivega na prvi pogled, temveč tudi nadvse uporabnega. Vsega 7,5 mm debel monitor brez roba navduši tudi z vgrajeno matriko IPS Neo Blade nove generacije.

ThinkVision X24 pa ne stavi le na zunanjo podobo. Matrika IPS sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti in premore kar 178-stopinjski vidni kot. Sliko mu lahko računalniki dostavijo prek vmesnikov HDMI ali DisplayPort. Stilsko oblikovan podstavek ima tudi ergonomsko vlogo, saj omogoča izdaten nagib zaslona.

ThinkPad Stack

Številni dodatki prenosnikov in drugih mobilnih naprav so postali skoraj nepogrešljivi. Lenovo inženirji so zato oblikovali nadvse uporaben komplet dodatkov ThinkPad Stack, s katerimi se lahko znebijo vrste kablov. Magnetne nogice posameznih dodatkov namreč poskrbijo, da se razširitve enostavno zložijo ena na drugo, hkrati pa so zasnovane, da brezhibno delujejo skupaj. Dodatki, kot so baterija z zmogljivostjo 10.000 mAh (polni lahko telefone, tablice …), tanek zunanji disk 1 TB USB 3.0, brezžična dostopna točka za postavitev WiFi okolja na poti ter par Bluetooth zvočnikov, so odlični partnerji prenosnikov ThinkPad.

Novi prenosniki ThinkPad in dodatki zanje bodo na voljo konec februarja monitor ThinkVision X24 pa aprila.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku