Strojna oprema
28.02.2008 09:27
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najnovejši Sonyevi sistemi za hišni kino

Sony je najavil svojo novo paleto DAV-DZ BRAVIA sistemov za hišni kino, ki so vsi oblikovani tako, da se ujemajo z videzom in “občutkom” najnovejših BRAVIA TV sprejemnikov. Novi sistemi uporabljajo “BRAVIA Sync” za lažji skupni nadzor TV sprejemnika in sistema. Sonyjev” Digital Cinema Auto-Calibration” zagotavlja hitre, preproste in samodejne zvočne nastavitve večkanalnega prostorskega zvoka, preko Sonyjevega “Digital Media Port-a” pa lahko priključite prenosne in brezžične glasbene naprave za celovito doživetje domačega hišnega kina.

Poleg tega vam sistem s HDMI-izhodom lahko že obstoječo DVD zbirko prikaže v načinu 1080p (če imate primerno televizijo, seveda) in s pomočjo funkcije “Dialogue Enhancer” omogočijo jasnejše dialoge in najboljše zvočno ravnovesje tudi pri nizki glasnosti. Pri najboljših modelih so na voljo tudi brezžični zadnji zvočniki, ki uporabljajo Sonyjevo novo razvito “S-AIR” tehnologijo.

Veliki večini uporabnikov ni po godu gora ločenih komponent v sistemu domačega kina: želijo elegantno napravo, ki združuje vse in ki je zasnovana, da se ujema z njihovim TV sprejemnikom. Prav tako jim ne ustreza gora daljinskih upravljalnikov – veliko raje bi celoten domači zabavni sistem upravljali s pritiskom na eno samo tipko. Ravno zato je Sonyjeva nova paleta DAV-DZ BRAVIA sistemov za hišni kino zasnovana tako, da je v njej prepoznaven videz in občutek najnovejših BRAVIA TV sprejemnikov.

Kot najboljši Sonyjevi ojačevalniki z radijskimi sprejemniki za domači kino imajo tudi DAV-DZ sistemi na voljo Sonyjevo funkcijo DCAC. S pomočjo priloženega mikrofona DCAC določi oddaljenost in položaj zvočnikov ter poslušalcev v prostoru in nato nastavi sistem tako, da vam omogoči najboljši zvok ne glede na vaše mesto sedenja.

Marsikdo med nami mora sistem poslušati pri zmerni glasnosti zaradi sosedov ali pa zaradi pozne nočne ure in tako imajo zdaj Sonyjevi novi sistemi Nočni način s funkcijo “Dialogue Enhancer”, kar ohrani jasnost dialogov in hkrati omeji glasnost nenadnih zvočnih učinkov.

Uporabniki shranjujejo glasbo na različne medije: žepne predvajalnike, mobilne telefone ali na osebne računalnike. S pomočjo Sonyjevega modularnega DMPORT-a se lahko novi DAV-DZ sistemi sporazumevajo z vsemi naštetimi napravami, kar pa omogoča predvajanje glasbe preko sistema domačega kina. Na voljo je velika izbira dokupljivih adapterjev za povezavo na priključek na zadnji strani sistemov, ki vključujejo mobilne telefone, MP3 predvajalnike, Bluetooth naprave in domača wi-fi omrežja. Adapterji za najnovejšo generacijo iPod in iPod Touch/iPhone naprave so že na voljo ali pa bodo kmalu na policah trgovin. Pri večini DMPORT naprav je na voljo tudi polnjenje priključenih prenosnih naprav.

Glasbo shranjeno na USB spominskih napravah lahko predvajate preko novih sistemov s preprosto priključitvijo priključi-in-predvajaj. Ti sistemi pa omogočajo tudi “luščenje” glasbe iz CD diskov na tovrstne naprave preko USB priključka, kar pomeni, da ne potrebujete več osebnega računalnika za kopiranje najljubše glasbe na prenosne predvajalnike.

Poleg tega Sonyjeva funkcija izboljševanja zvoka “Portable Audio enhancer” kompenzira za izgubljene frekvence pri kompresiji glasbe v formate kot so MP3, in tako glasbeni zvok postane bolj odprt in živahnejši. Funkcija deluje pri USB napravah, na DM priključku in celo pri analognih vhodih na sprednji strani.

Najnovejši Sony DAV-DZ sistemi za hišni kino bodo v trgovinah na voljo v marcu.


Prijavi napako v članku