Trdi diski
12.06.2012 12:16
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najmanjši prenosni disk z vmesnikom Tunderbolt

Mobile Drive Mg je trenutno najmanjši prenosni disk z vmeniskom Thunderbolt.
Mobile Drive Mg je trenutno najmanjši prenosni disk z vmeniskom Thunderbolt.

Podjetje Freecom je predstavilo najnovejši model prenosnega diska z oznako Mobile Drive Mg, ki je po novem opremljen s super hitrim vmesnikom Thunderbolt. Disk debeline 15 milimetrov se nahaja v elegantnem magnezijevem ohišju, ki bo v prvi vrsti zagotovo pritegnilo ljubitelje Appla. Podpora za Thunderbolt in kapaciteta 1 TB mod zdaj naprej odgovarjata njegovemu elegantnemu videzu. Thunderbolt vmesnik na novem Mobile Drive Mg disku omogoča izjemno hiter prenos podatkov med njim in Mac računalniki, vključujoč MacBook Air, MacBook Pro, iMac in Mac mini. Hitrosti prenosa so tudi do 20-krat višje kot pri tradicionalnem vmesniku USB 2.0. Visoke hitrosti prenosa podatkov v kombinaciji s kapaciteto 1 TB dajejo idealno rešitev za uporabnike, ki potrebujejo veliko prostora za shranjevanje podatkov, vendar pa pri tem ne radi predolgo čakajo na prenos svojih fotografij, glasbe, filmov itd.

Novi Mobile Drive Mg je po dimenzijah trenutno tudi najmanjši disk opremljen z vmesnikom Thunderbolt in nadaljuje tradicijo podjetja Freecom, razvijajoč novativne naprave, ki so hkrati funkcionalne in privlačnega videza. Mobile Drive Mg je s posebnimi magnezijevimi sestavinami izjemno čvrst, obstojen in okolju prijazen, hkrati pa se bo s svojo barvo izjemno podal k ostalim Applovim napravam. Prav zaradi teh lastnosti je disk prejel tudi častni naziv ‘Best of the Best’ na podelitvi nagrad Red Dot 2012.

“Naš novi disk z vmesnikom Thunderbolt je močan od znotraj in prekrasen od zunaj ter ponuja izjemno hiter prenos podatkov in veliko diskovnega prostora, hkrati pa prinaša slog oblikovanja, ki so ga uporabniki že vajeni od podjetja Freecom,” je povedal Dick C. Hoogerdijk, izvršni direktor podjetja Freecom. “Mobile Drive Mg nudi visoke zmogljivosti, izredno tanek dizajn in čvrsto ohišje iz magnezija, s čimer je lahko idealen spremljevalec Applovih prenosnikov MacBook.” Poleg podpore za Thunderbolt disk ponuja tudi prenos podatkov preko vmesnika USB 3.0 s hitrostjo približno 130 MB/s. Za večjo prilagodljivost prav tako podpira tudi vse računalnike, ki za prenos podatkov uporabljajo standard USB 2.0. Disk je formatiran z datotečnim sistemom Mac HFS +, prav tako pa je v celoti usklajen s Time Machineom.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku