Telefoni
15.10.2009 12:47

Deli z drugimi:

Share

Najhitrejši pametni telefon s platformo Android

Acer Liquid je trenutno najzmogljivejši pametni mobilni telefon, opremljen s platformo Android.
Acer Liquid je trenutno najzmogljivejši pametni mobilni telefon, opremljen s platformo Android.

Podjetje Acer je z modelom Liquid svetu predstavilo najhitrejši pametni mobilni telefon, ki temelji na vse bolj priljubljeni odprtokodni platformi Android. Novinec je namreč opremljen z zmogljivim procesorjem, ki ničle in enice preračunava s frekvenco enega gigaherca. Novi mobilnik temelji na izredno zmogljivi Qualcommovi platformi Snapdragon in je vsestransko uporabna naprava, saj je opremljen s hitro brezžično povezavo HSPA, trifrekvenčnim modulom ter modrozobim in Wi-Fi vmesnikom. Za izrisovanje slik je na voljo na dotik občutljivi zaslon ločljivosti 800 x 480 točk, medtem ko imamo za zajem nepozabnih trenutkov na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 5 milijonov točk.

Tehnologiji povezljivosti HSPA in Wi-Fi z osupljivo hitrostjo omogočata dostop do pravega internetnega brskalnika in številnih Google storitev, kot so Google Search, Google Maps, Gmail, YouTube, Google Calendar in Google Talk. Vgrajeni sprejemnik GPS dopušča udobno uporabo funkcij Google Maps, kot so My Location, Google Latitude, Street View, Local Search in Route Description, kar med potjo. Ob tem je v spletni trgovini Android na voljo na stotine aplikacij. Aplikacija Wikitude – mobilni vodič -tako na primer poišče informacije o znamenitostih na ustrezni strani Wikipedie in nato želene podatke prikaže na mobilniku.

Več podrobnosti o najhitrejšem pametnem mobilnem telefonu s platformo Android bo Acer javnosti razkril tik pred pričetkom prodaje. Ta pa naj bi se pričela že konec jeseni.


Prijavi napako v članku