Triki in nasveti
12.05.2009 08:00
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najhitrejši način za izbris datotek

Brisanje vsebine imenika z enim klikom.
Brisanje vsebine imenika z enim klikom.

Ste se že kdaj vprašali, kako najhitreje izbrisati vsebino določenega imenika? Mi smo se in se dokopali do načina, ki za delovanje zahteva le klik desnega miškinega gumba. In kaj je najboljše? Imenik bo ostal nedotaknjen, tako da vam ga ne bo potrebno ponovno ustvarjati.

Seveda lahko poskusite s Ctrl + A, izberete vse datoteke in nato kliknete izbriši. Ampak za vse ljubitelje kontekstualnih menijev (vi veste kdo ste), obstaja še en način. Z izvedbo preprostih sprememb v Windows registru, lahko v desnoklikne menije dodate funkcijo Brisanje vsebine mape. Ta je dobrodošla na trenutke, ko si preprosto želite izbrisati zgolj vsebino in ne direktorija samega – in to celo brez vnaprejšnjega odpiranja.

In še previdnost: Vsako čaranje z registrom lahko privede do težav z operacijskim sistemom. Tveganje je sicer minimalno, saj je bil trik že večkrat preizkušen, a previdnost nikoli ne bo odveč.

In še postopek:

1. Kliknite Zaženi, vpišite regedit v polje za iskanje, in nato pritisnite tipko “Enter”.

2. V urejevalcu registra pojdite na HKEY_CLASSES_ROOT Directory shell

3. Z desno miškino tipko kliknite na shell, izberite Nov, Ključ in ga poimenujte Brisanje vsebine mape.

4. Z desno miškino tipko kliknite na nov ključ Brisanje vsebine mape, izberite Nov, Ključ in ga poimenujte command.

5. V desnem oknu dvokliknite na Privzeto vrednost, in vanjo skopirajte naslednji ukaz: cmd / c cd / d% 1 & & del / s / q *.*

6. Kliknite V redu, zaprite register, in zadeva je pripravljena na prvi preizkus.

Zdaj lahko mirno z desno miškino tipko kliknete na katerokoli mapo (brez, da bi jo predhodno odprli) in iz menija uporabite novo funkcijo Brisanje vsebine mape.


Prijavi napako v članku