Triki in nasveti
02.06.2011 13:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najenostavnejši urejevalnik besedil za Mac

Enostavneje preprosto ne gre!
Enostavneje preprosto ne gre!

Če uporabljate Applove računalnike Mac in ste do vrha glave naveličani kompleksnih in grafično načičkanih urejevalnikov besedil, imamo rešitev za vas. Gre za programsko opremo iA Writer, ki velja za zdaleč najenostavnejši urejevalnik besedil za Mac. V računalniških krogih si je program prislužil celo naziv »inštrument za digitalno pisavo«.

Programska oprema iA Writer ima le eno vrsto pisave ene velikosti. Tu drugih možnosti nastavitve pisave ni. Funkcionalnost Focus omogoča, da mislimo, govorimo in pišemo en stavek naenkrat. Programska oprema iA Writer se lahko pobaha še s hitrostjo, saj tu uporaba računalniške miške ni ne potrebna ne mogoča. Za samodejno označevanje naslovov, seznamov, odebeljenih besed in podobno skrbi funkcionalnost Auto Markdown.

Urejevalnik besedil iA Writer »pozna« le dva načina delovanja, in sicer v celozaslonskem načinu in v načinu Focus. V načinu Focus aplikacija samodejno zasenči vse stavke razen tistega, ki ga v določenem trenutku pišemo. Na ta način naj bi se povečevala celo naša koncentracija. Urejevalnik besedil iA Writer je že naprodaj, in sicer na spletni strani http://goo.gl/zhm1f. Zanj bomo odšteli le slabih 15 evrov. Izjemno poceni bi lahko rekli. Ali pač?


Prijavi napako v članku