Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
13.09.2022 12:06

Deli z drugimi:

Share

Najboljši varnostni produkt leta je Splunk SIEM

Na osrednjem dogodku za informacijsko varnost v Sloveniji, letos 20. in jubilejni konferenci Infosek, so izbrali najboljši varnostni produkt leta. Nagrado je prejel izdelek Splunk SIEM, ki ga trži podjetje Our Space Appliances d.o.o. iz Ljubljane.

V omenjenem podjetju Splunk SIEM že vrsto let uspešno implementirajo v slovenskih podjetjih ter organizacijah vseh velikosti in jim na ta način pomagajo dvigniti nivo informacijske varnosti.

V okviru dogodka za informacijsko varnost Infosek 10-članska strokovna komisija vsako leto na podlagi predlogov in utemeljitev strokovne javnosti preuči in izbere zmagovalce v treh kategorijah – varnostni produkt leta, varnostni inženir leta in podeli nagrado za življenjsko delo na področju informacijske varnosti.

Letos je strokovna komisija nagrado za najboljši varnostni produkt leta podelila rešitvi Splunk SIEM. »Gre za sistem za upravljanje varnostnih informacij in dogodkov (SIEM), ki predstavlja ključno orodje za celovito spremljanje informacijske varnosti podjetja ali organizacije. Omogoča namreč spremljanje mrežnih naprav, delovnih postaj, strežnikov in ostalih točk informacijskega sistema v realnem času in na enem mestu. Z uporabo rešitve SIEM varnostni inženirji hitreje zaznajo in ukrepajo ob notranjih in zunanjih varnostnih grožnjah,« so zapisali v podjetju Palsit, ki organizira konferenco Infosek.

»Učinkovite kibernetsko-varnostne službe si brez zbiranja in analiziranja dnevnikov varnostno-relevantnih dogodkov ne znamo predstavljati. Navsezadnje podjetjem to nalaga tudi zakonodaja, kot je GDPR. Rešitev Splunk SIEM pa gre še korak dlje, saj prek vgrajenih analitičnih algoritmov in na račun izjemne zbirke groženj ter njihovih lastnosti varnostnim strokovnjakom omogoča, da odkrijejo tudi grožnje, ki se pojavijo povsem na novo, kar s tradicionalnimi varnostnimi rešitvami doslej ni bilo mogoče,« ključno prednost varnostnega produkta leta poudari Uroš Lampret, direktor podjetja Our Space Appliances d.o.o..

SIEM-rešitev Splunk varnostnim strokovnjakom omogoča, da dnevnike varnostnih dogodkov omrežij, sistemov in aplikacij ter naprav, ki delujejo v IT-okolju, zberejo in analizirajo na enem mestu. Rešitev namreč omogoča analitično podprto zaznavo incidentov ter varnostnim strokovnjakom omogoča raziskovanje forenzičnih sledi v primeru kibernetskega napada ali poskusa napada. »V rešitev Splunk SIEM je obenem vključenega še ogromno domenskega znanja s področja informacijske varnosti, kar uporabnikom prinaša še višjo stopnjo učinkovitosti te napredne varnostne rešitve,« je zaključil Lampret.

Podelitve prestižne nagrade na konferenci za informacijsko varnost Infosek se je udeležila tudi dr. Emilija Stojmenova Duh, ministrica, pristojna za digitalno preobrazbo.

www.osap.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500
Internet je vozlišče inovacij in temelj sodobne družbe. Okolja, kjer je internet prosto dostopen in zanesljiv, beležijo nepredstavljiv razvoj. Internetna dostopnost pa ni samoumevna. ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več