Igre
31.12.2016 10:49

Deli z drugimi:

Share

Najboljši ukrivljeni monitor za igričarje

Ukrivljeni zaslon Samsung CH711 se bo zlahka prikupil ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin in iger.
Ukrivljeni zaslon Samsung CH711 se bo zlahka prikupil ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin in iger.

Inženirji podjetja Samsung dobro vedo, da so ukrivljeni računalniški zasloni med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, saj je ob gledanju zaslona na sredini naša oddaljenost od sredine do stranic skorajda enaka. Ukrivljenost je namreč podobna naravni ukrivljenosti oči, zato nas svet na zaslonu popolnoma posrka vase. Večja sta tudi kot gledanja in občutek globine, kar ustvarja skorajda tridimenzionalni učinek, to pa je še najbolj opazno pri prvoosebnih igrah, kot so dirkalne igre, igre s simulacijo letenja in strelske igre.

Pri podjetju Samsung so znanje o ukrivljenih zaslonih s pridom izkoristili za pripravo zaslona s prodajno oznako CH711, ki navdušuje tako po sami obliki kot tudi po strojnih lastnostih. Novinca sta namreč na voljo 68,6-centimetrsko (27-palčno) in 80-centimetrsko (31,5palčno) diagonalo ter ločljivostjo 2,560 x 1,440 slikovnih točk. Zaslona se lahko pobahata še s 178-stopinjskim vidnim kotom ter 125-odstotno sRGB pokritostjo. Poleg tega pa tu najdemo še tehnologijo Quantum Dot, kar pomeni, da je prikaz slik na račun bogatejših barvnih odtenkov nadvse kakovosten.

Inovativni zaslon CH711 podjetja Samsung ponuja celo možnost skrivanja kablov v stojalu, naprednim uporabnikom pa možnost obračanja zaslona med delovanjem. Maloprodajna cena nadvse zanimivega novinca žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku