Računalništvo, telefonija
29.11.2017 18:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši slovenski spletni trgovini leta 2017 sta gizzmo.si in mrpet.si!

Najboljši slovenski spletni trgovini leta 2017 sta gizzmo.si in mrpet.si!
Najboljši slovenski spletni trgovini leta 2017 sta gizzmo.si in mrpet.si!

Včeraj, 28. 11., se je na konferenci Ecommerce Day 2017 v hotelu Radisson Blu Plaza v Ljubljani zaključilo največje tekmovanje s področja spletnega nakupovanja v Sloveniji, Spletni trgovec leta 2017, ki ga organizirata Ceneje d.o.o. in Shopper’s Mind Slovenija.


Podeljenih 21 nagrad za odličnost spletne prodaje

Spletni trgovec leta je največje regijsko ecommerce tekmovanje, ki poteka enkrat letno v Sloveniji in na Hrvaškem. V njem vsako leto sodelujejo vsi najvidnejši spletni trgovci. Eden glavnih ciljev tekmovanja je spodbujanje zaupanja potrošnikov v nakupovanje na spletu, pomembna prednost pa je tudi dvig prepoznavnosti sodelujočih spletnih trgovin.

Na tekmovanju Spletni trgovec leta 2017 so sodelovale 103 slovenske spletne trgovine, k izboru zmagovalcev v kar 21 tekmovalnih kategorijah pa je prispevalo 35.316 spletnih kupcev. Glavno nagrado za večje spletne trgovce, Web Champion Award, je prejela trgovina gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce, Web Challenger Award, pa je šla v roke mrpet.si. Podeljene so bile še 4 posebne nagrade in 15 nagrad v posameznih kategorijah. Spodaj si lahko ogledate celoten pregled nagrad:


GLAVNI NAGRADI
Web Champion Award:
gizzmo.si
Web Challenger Award:
mrpet.si


POSEBNE NAGRADE
1st People’s Choice Award:
polna-kahlica.si
2nd People’s Choice Award:
natis-shop.com
3rd People’s Choice Award:
perunika.org
Committee Award:
gizzmo.si


NAGRADE PO KATEGORIJAH
Category Award, Automoto:
silux.si
Category Award, Clothing & Accessories:
bibloo.si
Category Award, Erotic products:
svetuzitka.com
Category Award, Food & Beverage:
vitalabo.si
Category Award, Footwear:
alpinashop.si
Category Award, Health & Beauty:
spleticna.si
Category Award, Home & Garden:
emundia.si
Category Award, IT, Consumer Electronics & Music:
anni.si
Category Award, Kids & Family:
funky.si
Category Award, Pets:
mrpet.si
Category Award, School & Office:
printink.si
Category Award, Services & Group purchases:
1nadan.si
Category Award, Sports & Hobbies:
rossisport.si
Category Award, Telco & Mobile:
gizzmo.si
Category Award, Web Shopping Mall:
bigbang.si


Tekmovalci določeni na podlagi 3 kriterijev

Vse trgovine, ki so izpolnile pogoj za tekmovanje (zbranih vsaj 50 ocen kupcev), so bile ocenjene z vidika 2 ključnih področij. Tekmovalci z največ zbranimi točkami so bili uvrščeni med finaliste.

  • 300 točk je bilo možno zbrati z oceno tehnične skladnosti spletne trgovine, ki se preverja glede na evropske smernice varnega spletnega nakupovanja.
  • 400 točk je bilo možno zbrati z oceno zadovoljstva uporabnikov, ki je sestavljena iz zadovoljstva kupcev in uporabniške izkušnje.

3 finaliste iz vsake tekmovalne kategorije je nato ocenila tudi 20-članska strokovna komisija, ki je ocenjevala ključna področja spletne trgovine ter vsem finalistom dodelila točke:

  • 300 točk je bilo možno podeliti spletni trgovini z vidika najboljših ecommerce smernic in praks.

Ocena strokovne komisije se je prištela prejšnjima dvema ocenama (tehnična skladnost in zadovoljstvo uporabnikov). Zbrati je bilo možno največ 1000 točk (300 + 400 + 300).


Izjave glavnih zmagovalcev in zmagovalca po izboru kupcev

»Zasluge za osvojene nagrade pripisujemo predvsem vlaganju v hiper-odzivno in strokovno podporo uporabnikom pred in po nakupu in dejstvu, da nam je kljub hitri rasti uspelo vseskozi zagotavljati visoko raven storitve ter povečevati stopnjo povratnih strank. Na tekmovanju Spletni trgovec leta smo prisotni že od leta 2013, saj nam vsako leto ponudi strokovni vpogled v možne izboljšave trgovine. Na konferenci Ecommerce Day smo v zadnjih letih deležni zelo relevantnih predavanj s strani vrhunskih strokovnjakov, hkrati pa dogodek preko mreženja omogoči tudi nova poznanstva in možnosti sodelovanj.«
– Žiga Kramperšek, gizzmo.si (Category Award, Telco & Mobile, Committee Award in Web Champion

Award)


»Za osvojitev dveh nagrad tekmovanja Spletni trgovec leta 2017 je bil zagotovo odločilen projekt postavitve novega spletnega mesta, ki so smo se ga lotili premišljeno in celostno. Vzeli smo si čas za snovanje, pregledali dobre prakse in se poslužili pomoči strokovnjakov za uporabniško izkušnjo.
Tekmovanje Spletni trgovec leta se nam zdi pomembno, ker trgovcem prinaša potrditev, kupcem pa vliva dodatno mero zaupanja v blagovno znamko. Vse povratne informacije o naši spletni trgovini, ki smo jih prejeli na tekmovanju, zelo cenimo in se jih bomo trudili uporabiti za izboljšave. Stalen razvoj je še posebej pomemben na spletu, kjer se vse spremembe dogajajo hitro in imajo takojšen učinek!«
– Luka Plavčak, mrpet.si (Category Award, Pets in Web Challenger Award)


»Menimo, da smo glavno nagrado po izboru kupcev prejeli zato, ker nam z vsakim dnem zaupa več kupcev, ki zaradi naše podpore postanejo redne stranke. Za njihovo zadovoljstvo poskrbimo z individualnim pristopom ter kvalitetno in dovršeno ponudbo prodajnih artiklov, ob vsem tem pa nudimo vso maksimalno podporo pred in po nakupu. Sodelovanje na tekmovanju Spletni trgovec leta 2017 je dobrodošlo, saj postreže s podatki, ki so trgovcem zelo pomembni. Vsekakor nameravamo te podatke poglobljeno obdelati in poiskati možnosti za izboljšave spletne trgovine.«
– Uroš Senegačnik, polna-kahlica.si (1st People’s Choice Award)


Preberite več o tekmovanju Spletni trgovec leta 2017 »Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več