Računalništvo, telefonija
24.02.2021 08:15
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše ohišje vse-v-enem za Raspberry Pi

Najboljše ohišje vse-v-enem za Raspberry Pi
Najboljše ohišje vse-v-enem za Raspberry Pi

Kompaktni a zmogljivi osebni računalniki Raspberry Pi so še vedno zelo priljubljeni. To nas sicer ne bi smelo presenečati, saj je mogoče na njegovi osnovi zgraditi zelo zanimive naprave. Podjetju Raspberry Pi Foundation je na ta račun že na začetku lanskega leta uspelo prodati že več kot 30 milijonov miniaturnih računalnikov, njihova pridaja pa le še narašča. Ker pa za Raspberry Pi ni na voljo zanimivega ohišja, so se zanesenjaki startup podjetja Ready! Computer Corporation odločili, da pripravijo nadvse zanimivo ohišje vse-v-enem, ki bo brez težav prepričalo tudi najzahtevnejše uporabnike.

Zanesenjaki startup podjetja Ready! Computer Corporation so dejansko pripravili ohišje The Ready! Model 100, ki se precej razlikuje od konkurence. To namreč vsebuje mehanično tipkovnico, stereo zvočnike, zaslon na dotik ter dovolj priključkov za priklop marsikatere naprave. Novost je na voljo v dveh različicah. Za osnovni model brez naprednih možnosti je treba odšteti preračunanih 195 evrov, za naprednejši model pa kar preračunanih 324 evrov.

Ker napredno ohišje vse-v-enem The Ready! Model 100 lahko sprejme tudi miniaturne osnovne plošče osebnih računalnikov, je podjetje Ready! Computer Corporation pripravilo posebno različico novosti. Tu gre za preračunanih 904 evrov vreden sistem, ki vsebuje osnovni ploščo za procesorje AMD Ryzen, 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik kapacitete 512 gigabajtov. Več informacij o samem projektu in nakup novosti pa lahko opravimo preko spletnega portala Kickstarter, in sicer na povezavi https://www.kickstarter.com/projects/jlafleur/ready-model-100-portable-computer-kit.


Prijavi napako v članku