Računalništvo, telefonija
27.11.2020 08:20
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše nosljive naprave leta 2020

.. Spletni portal Wareable je razglasil prejemnike nagrad "Wareable Tech Awards 2020", med katerimi najdemo najboljše nosljive naprave leta ..
Najboljše nosljive naprave leta 2020
Najboljše nosljive naprave leta 2020

Kljub temu da vsi komaj čakamo konec leta 2020, nam je to turbulentno leto vseeno prineslo kar nekaj kosov zanimive in kvalitetne tehnologije. Pa si poglejmo letošnje zmagovalce.

Po izboru ekipe portala Wareable, ki je vse naprave testirala, je nosljiva naprava leta 2020 Applova pametna ura Apple Watch SE. Ta je seveda osvojila tudi glavno nagrado v kategoriji pametnih ur. Najboljši merilnik aktivnosti leta je Fitbit Charge 4, najboljša cenovno ugodna pametna ura Amazfit Bip S, cenovno ugoden merilnik aktivnosti Amazfit Band 5, športna pametna ura Coros Pace 2, nosljiva naprava s poudarkom na zdravju Fitbit Sense, najboljše brezžične slušalke Apple AirPods Pro, najboljši “novinec” leta pametna ura Oppo Watch, največja inovacija leta pa je Garmin Instinct Solar.

Najboljša nosljiva naprava leta 2020: Apple Watch SE

Apple Watch SE in ne Apple Watch Series 6. Kljub temu da nam ne daje vseh podatkov o zdravstvenih lastnostih in nima “always-on” zaslona kot Series 6, še vedno nudi ličen dizajn in ključne lastnosti, ki delajo Apple Watch tako posebno. To je razlog, zakaj Apple Watch SE od vseh nosljivih naprav letos najbolj izstopa.

Najboljša pametna ura leta 2020: Apple Watch SE

Poleg nagrade za nosljivo napravo leta je pametna ura Apple Watch SE osvojila tudi naziv za najboljšo pametno uro. Kot kaže, Apple še vedno proizvaja najboljše pametne ure na trgu. Z modelom SE je Apple trgu ponudil odlično napravo, ki jo dobimo za manj denarja, kot smo bili vajen, na račun nižje cene pa ni sprejel pretiranih kompromisov, ki bi znižali kvaliteto naprave.

Najboljši merilnik aktivnosti leta 2020: Fitbit Charge 4

V letu 2020 je Fitibit svoj “flagship” merilnik aktivnosti opremil z lastnostjo, ki smo jo dolgo časa čakali. Govorimo o vgrajenem GPS-u, izboljšal je tudi zanesljivost spremljanja aktivnosti ter poglobil monitoring spanja. Fitbit Charge 4 je tako postal celosten merilnik aktivnosti z dodatnimi športnimi lastnostmi in s tem odličen pripomoček za športnike različnih vrst.


Na trgu je sicer konkurenca vedno močnejša – tukaj ciljamo predvsem na Samsung, Xiaomi in Amazfit, vendar je zmago v kategoriji merilnikov aktivnosti Charge 4 osvojil ravno zaradi poglobljene analitike in novih “tracking” lastnosti.


Najboljša cenovno ugodna pametna ura leta 2020: Amazfit Bip S

Zgoraj smo že omenili Amazfit, ki je s svojo “budget” pametno uro Amazfit Bip S navdušil. Že res, da kvaliteta zaslona ni na nivoju najboljših pametnih ur, prav tako bi se dalo izboljšati točnost meritev senzorjev srčnega utripa, vendar pa Amazfit Bip S po drugi strani nudi odlično uporabniško izkušnjo in kvaliteto športnih “tracking” lastnosti, za katero pri drugih napravah plačamo tudi trikrat več.


Najboljši cenovno ugoden merilnik aktivnosti leta 2020: Amazfit Band 5

Amazfit Band 5 je izšel kot “budget” merilnik aktivnosti, ki smo ga pričakovali od Xiaomija in naprave Mi Band 5. Huami, proizvajalec obeh merilnikov aktivnosti se je odločil za praktično enak dizajn in nekaj več lastnosti. Amazfit Band 5 je najcenejši možen način, kako na svoje zapestje dobiti Amazonovo Alexo.

Najboljša športna pametna ura leta 2020: Coros Pace 2

Zmagovalka kategorije, v kateri so prejšnja leta kraljevali največji tehnološki giganti na področju nosljive tehnologije, je športna pametna ura Coros Pace 2. Naprava je na trgu relativno nova, po mnenju strokovnjakov portala Wareable pa gre za eno najboljših tekaških pametnih ur. Coros Pace 2 nudi vrhunsko GPS tehnologijo, vzdržljivo baterijo in poglobljeno analizo treningov. Seveda pa ne gre zgolj za tek. Pace 2 omogoča enako dobro podporo pri kolesarjenju, plavanju in recimo triatlonu, in to za ceno, ki bi Garminu in Polaru znala povzročiti kar nekaj skrbi.


Najboljši kos nosljive tehnologije s poudarkom na zdravju leta 2020: Fitbit Sense

V letu, ko je skrb za zdravje bolj pomembna kot kdajkoli prej, je Fitbit Sense naredil pomemben korak k bolj učinkovitemu spremljanju zdravstvenega stanja. Je prva pametna ura s senzorjem za merjenje telesne temperature. Pri Fitbitu so vključili tudi senzor EKG, še bolj poglobljeno pa spremlja stres uporabnika. Lahko bi rekli, da je Fitbit Sense ravno pravšnja nosljiva naprava za “Covid-19” leto 2020.


Najboljše brezžične slušalke leta 2020: Apple AirPids Pro

Applove “noise-cancelling” brezžične slušalke so izšle s spremenjenim dizajnom, uporabniki pa poročajo o tem, da ravno ta dizajn izboljša udobje nošenja. Apple je dodatno nadgradil tudi kvaliteto zvoka, med drugim pa so AirPods Pro slušalke izvrstne tudi za različne vadbe.


Najboljša nosljiva naprava med novinci leta 2020: Oppo watch

Če ima Googlov operacijski sistem Wear OS prihodnost, potem so pametne ure, kot je Oppo Watch tiste, ki nas navdajajo s pozitivizmom. Medtem ko je dizajn prve pametne ure Oppo zelo podoben Apple Watchu, je Oppo ponudil lasten Color OS z Googlovo programsko opremo, ki je zelo priročna za uporabo. Večja različica ure je med drugim prinesla tudi impresovno tehnologijo hitrega polnjenja, LTE in še bolj impresiven zaslon, ki je napovedal zanimivo prihodnost naprav Oppo.


Najbolj inovativna nosljiva naprava leta 2020: Garmin Instinct Solar

Solarne ure so med nami že kar nekaj časa, vendar je ura Garmin Instinct Solar prinesla povsem novo dimenzijo tega, kako hraniti rezerve sončne energije. Kljub temu da Instinct Solar ni prva Garminova ura, ki jo poganja solarna energija, je prva, ki je dokazala, kako uporabna je lahko omenjena tehnologija.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več