Aplikacije in dodatni programi
02.08.2021 13:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljše aplikacije za kreiranje nakupovalnih seznamov

Nakupovalni seznami nam olajšajo življenje in pomagajo pri organizaciji le-tega. Za vas smo pripravili seznam najboljših aplikacij, ki delajo ravno to, takšne in drugačne sezname.

Na svetu obstajata dve vrsti ljudi: organizirani ljudje, ki živijo po pravilih, ki zapisujejo stvari in kreirajo številne sezname ter vsi ostali. Malce za šalo, malce za res, ampak vseeno ostaja dejstvo, da nam seznami pomagajo, da si več stvari zapomnimo. S prihodom digitalnih asistentov, kot so Siri, Google Assistant in Alexa, pa lahko te sezname dopolnjujemo s preprostimi govornimi ukazi. Ko govorimo o nakupovanju živil, nam nakupovalni seznam pomaga, da smo bolj organizirani in da lažje sledimo zastavljenemu proračunu.

Pa si poglejmo nekaj najboljših aplikacij, ki nam lahko pomagajo nakupovanju. Če imate poleg naštetih še kakšno svojo najljubšo aplikacijo, jo kar dodajte v komentarje, mi pa jo bomo z veseljem raziskali.

Apple Notes

Najenostavnejši način, kako začeti in vzdrževati kakršenkoli seznam je, da uporabite, kar vaš telefon ponuja že sam po sebi. iPhonova aplikacija Notes uporabnikom omogoča, da s preprostim ukazom Siri dodajajo in kreirajo sezname, ki jih lahko razvrščamo po kategorijah. “Hey Siri, add milk to grocery list”, je primer ukaza, s katerim na seznam dodamo mleko. Seznami v aplikaciji Notes se sinhronizirajo z Applovim iCloud-om, kar pomeni, da so posodobljeni po različnih iOS napravah. V aplikacijo pa lahko dodamo tudi fotografije na roko napisanih seznamov, kar nam še olajša delo.

IOS

Google Keep

best grocery list apps google keep 1

Googlova aplikacija Keep uporabnikom omogoča kreiranje seznamov po posameznih trgovinah ali področjih, stvari pa lahko na sezname dodajamo s preprostimi Google Assistant ukazi. Aplikacija se sinhronizira z Googlovimi oblačnimi platformami, prav tako pa je na voljo dobra namizna aplikacija. Vse te lastnosti in možnosti dvignejo uporabnost aplikacije na višji nivo. Ne glede na napravo, ki jo izberemo, imamo vedno na voljo vse ustvarjene sezname. Ne smemo pa pozabiti tudi na možnost deljenja zapiskov in seznamov z drugimi, s katerimi lahko potem skupaj urejamo sezname in imamo vsi dostop do podatkov. Vse to je na voljo brezplačno.

ANDROID

Todoist

Ta produktivnostna aplikacija se lahko uporablja za nakupovanje, kreiranje “to-do” seznamov in za ostale kolaborativne naloge. Aplikacija Todoist uporabnikom omogoča izbiro tem in uporabo animacij, ki poskrbijo za nekaj dodatne motivacije, ko obkljukamo določeno stvar na seznamu. Seveda aplikaija omogoča tudi nastavitev rokov in opomnikov, s čimer nikoli ne bomo pozabili na stvari na seznamih – kot nalašč za redne nakupe, ali ostala opravila, ki se ponavljajo.

IOS / ANDROID

Our Groceries

Aplikacija Our Groceries obstaja že kar nekaj časa. Govorimo tako o plačljivi premium verziji, kot tudi brezplačni aplikaciji. S to aplikacijo lahko povežemo Google Assistant in seveda preko Googlovih pametnih zvočnikov, ali aplikacije, dodajamo stvari na ustvarjene sezname. Uporabljamo pa lahko tudi čitalec črtnih kod, s katerim enostavno in hitro dodamo izbrane izdelke na sezname, ko pa jih obkljukamo, vsi izdelki padejo na ločen sezname, kjer ostanejo do trenutka, ko se ne odločimo, da jih izbrišemo dokončno.

IOS / ANDROID

AnyList

Če združimo funkcionalnost klasične aplikacije za ustvarjanje nakupovalnih seznamov in k temu dodamo možnost dodajanja fotografij stvari, ki so na seznamu, dobimo AnyList. Kljub temu, da za to možnost potrebujemo nadgradnjo računa, fotografije pomenijo, da lahko sezname delimo z drugimi uporabniki (kot nalašč za nakupovanje v času pandemije) in še vedno dobimo točno tiste znamke in velikosti, ki smo si jih želeli.

Če k izdelkom na seznamih moramo dodati več informacij, nam AnyList omogoča, da dopišemo opombe k izdelkom, kar je še ena precej edinstvena lastnost med tovrstnimi aplikacijami. Na voljo pa je tudi shramba receptov, ki nam omogoča, da na nakupovalni seznam dodamo izdelke direktno iz receptov. Seveda pa lahko nakupovalne seznamo damo v souporabo drugim uporabnikom.

IOS / ANDROID

Out of Milk

Najboljša lastnost te aplikacije je skeniranje črtnih kod. Na tak način najhitreje dodamo izdelke na nakupovalni seznam. Testi aplikacije so pokazali, da stvar deluje in da v nekaj minutah skeniranja lahko napolnimo nakupovalni seznam. K izdelkom lahko dodamo tudi cene in tako že sproti spremljamo, koliko bomo odšteli v trgovini. Aplikacija Out of Milk pa ponuja tudi opcijo kreiranja seznama stvari, ki jih potrebujemo takoj in seznama stvari, ki jih nameravamo kupiti, kot bodo te na voljo, ali ko bodo na razprodaji.

IOS / ANDROID

ShopShop

Po mnenju portala Digital Trends je to najboljša aplikacija, predvsem zaradi enostavne uporabe in dejstva, da je brezplačna. ShopShop uporabnikom omogoča enostavno dodajanje izdelkov na sezname in hkrati pregledno spremljanje teh seznamov. Dobra lastnost aplikacije pa je tudi ta, da aplikacija shrani izdelke v spomin, da jih lahko takoj dodajamo na nakupovalne sezname. Ustvarimo lahko več seznamov, jih obarvamo z različnimi barvami, pošiljamo pa jih lahko preko SMS sporočil, ali elektronske pošte.

IOS

Bring!

Ste bolj vizualni tip človeka? Aplikacija Bring! z uporabo piktogramov nakupovanje spremeni v igrificirano izkušnjo. Sezname lahko delimo s prijatelji, družinskimi člani in ostalimi uporabniki, na voljo pa so tudi recepti, če slučajno ne vemo, kaj skuhati za kosilo. Sezname lahko upravljamo tudi preko pametne ure Apple Watch in asistentke Siri.

Are you more of a visual person? The Bring! app uses small boxed pictograms to populate a list with line-drawn icons to create more of a match-game grid. You can also add your own items, and Bring! will create a custom icon. All lists are shareable, and the app’s Inspiration tab lets you surf recipes if you’re stuck on what to cook for dinner this week. You can also manage your lists from your Apple Watch and ask Siri to add items to your list. This one is a favorite of ours, thanks to its unique layout and visualization.

IOS / ANDROID

V Sloveniji prihodek od prodaje v trgovini na drobno v juniju 2021 višji kot v mesecu prej

Realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno je bil v juniju 2021 za 0,7 % višji kot v maju 2021. Višji je bil v trgovini z motornimi gorivi (za 2,0 %) in v trgovini z neživili (za 0,6 %), v trgovini z živili pa se je nekoliko znižal (za 0,2 %).

V primerjavi z junijem 2020 je bil realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno v juniju 2021 višji za 12,8 %, od prihodka v juniju 2019 pa za 6,6 %. V primerjavi z junijem 2020 je bil prihodek od prodaje v trgovini z motornimi gorivi v juniju 2021 višji za 19,0 %, v trgovini z živili za 14,4 % ter v trgovini z neživili za 9,8 %.

V prvem polletju 2021 je bil realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno za 10,8 % višji kot v prvem polletju 2020. V primerjavi z istim obdobjem 2019 je bila rast 0,2-odstotna. V primerjavi s prvim polletjem 2020 se je prihodek od prodaje v prvem polletju 2021 najbolj zvišal v trgovini z neživili (za 16,1 %). V trgovini z živili se je zvišal za 7,8 % ter v trgovini z motornimi gorivi za 4,7%.

Cene v juliju 2021 na letni in mesečni ravni višje (letno za 2,0 %, mesečno za 0,4 %)

Cene življenjskih potrebščin so se na letni ravni v povprečju zvišale za 2,0 %, na mesečni ravni pa za 0,4 %. Letno inflacijo so najbolj zvišale podražitve naftnih derivatov, mesečno pa višje cene počitniških paketov.

Cene so se v enem letu v povprečju zvišale za 2,0 %

V juliju 2021 smo imeli na letni ravni 2,0-odstotno inflacijo (v istem mesecu prejšnjega leta 0,3-odstotno), povprečna 12-mesečna rast cen je bila 0,3-odstotna (v istem obdobju prejšnjega leta 0,9-odstotna).

Blago se je podražilo povprečno za 2,9 %, storitve pa za 0,3 %. Med blagom so se zvišale cene trajnega blaga za 1,8 %, poltrajnega blaga za 2,7 %, blaga dnevne porabe pa za 3,2 %.

V juliju 2021 so k letni inflaciji največ, 1,2 odstotne točke, prispevale višje cene naftnih derivatov: tekoča goriva so se podražila za 25,2 %, dizelsko gorivo za 29,2 % in bencin za 24,4 %. Višje cene oblačil in obutve (za 4,3 %) so inflacijo zvišale za nadaljnje 0,3 odstotne točke.

Na drugi strani so letno inflacijo blažile nižje cene počitniških paketov (za 5,9 %) in inflacijo znižale za 0,5 odstotne točke.

Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

NARVIS d.o.o.

Cesta XIV. divizije 5, 2000 Maribor, Tel: 02 620 35 90
Potrebujete kakovostne IT storitve, računalniško podporo in poslovne IT rešitve na ključ? Podjetje Narvis d.o.o. z najsodobnejšimi znanji zagotavlja kakovostno delovanje IT opreme ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

Normstudio, MEGLENOV NORM, k.d.

Škrilje 77, 1292 Ig, Tel: 064 11 22 91
Se še spomnite časov videorekorderjev in VHS kaset? Zagotovo se spomnite mučnih trenutkov, ko ste trepetali med navijanjem kaset in upali, da so spomini ostali nepokvarjeni. Prav ... Več