Aplikacije in dodatni programi
09.07.2021 09:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše aplikacije za iskanje poceni letalskih kart (iOS in Android)

Najti ugodno letalsko vozovnico je težje, kot se morda zdi. S pomočjo aplikacij, ki smo jih opisali na spodnjem seznamu, bo ta naloga nekoliko lažja.

Še ne toliko let nazaj bi za nakup letalske karte morali do potovalnega agenta, ki bi nam pomagal iskanju. Danes lahko karte kupimo iz udobja domačega naslonjača, ali pa kar sredi sestanka v službi, seveda preko našega najboljšega prijatelja, telefona.

Stvar pa je v tem, da četudi je vse bolj dostopno, to še ne pomeni, da je tudi bolj enostavno, še posebej, če smo občutljivi na ceni. Najti poceni letalske karte je za vse ljubitelje potovanj zelo dragocena veščina. Zdaj, ko se turizem in na splošno potovanja počasi spet zaganjajo, morda katera od spodnjih aplikacij lahko pride prav.

Na trgu obstaja malo morje aplikacij in enostavno je ponudba tako obsežna, da bi za izbiro prave morali porabiti kar nekaj ur svojega časa. Pa si torej poglejmo, katere so najboljše Android in iOS mobilne aplikacije za iskanje poceni letalskih kart.

1. Skyscanner

Poleg hitrega delovanja in splošne uporabnosti aplikacije Skyscanner sta nas posebej prepričali dve lastnosti. Ena je cenovna lestvica: iskalne rezultate lahko vidimo na točno določene dneve in to v intuitivnem, interaktivnem cenovnem pregledovalniku. To je zelo koristna lastnost aplikacije iz večih razlogov, saj to pomeni, da se lahko takoj odločimo, kdaj je tisti čas, da za najugodnejšo ceno kupimo letalsko karto.

Druga pomembna lastnost pa je ta, da nam ni potrebno niti vedeti, kam si želimo potovati oz. leteti. Glede na izbrane datume, ali določeno časovno obdobje, nam opcija “Explore” pokaže najcenejše letalske destinacije. Vsekakor še ena v vrsti zanimivih lastnosti za najzgodnejše faze potovanj.

SkyScannerjeva iPhone aplikacije ima zelo gladek uporabniški vmesnik in mnogi imajo celo raje to aplikacijo, kot spletno verzijo. Glede na to, da je SkyScanner brezplačna aplikacija, je resnično skorajda nujna za vse ljubitelje potovanj in tiste, ki iščejo karseda ugodne letalske karte.

Edina slabost dotične aplikacije je, da se med iskanjem ne pokažejo vse letalske družbe (npr. Ryanair v Evropi).

Prenesi SkyScanner.

2. Kiwi.com

Češki “start-up” je dobil na svoji popularnost predvsem zaradi svoje brezhibne uporabnosti in zmogljivega iskalnika. Kiwi.com ponuja kar nekaj unikatnih lastnosti, ki navdušujejo številne uporabnike.

Iskalniki aplikacij, ki so namenjene iskanju poceni letalskih kart, po navadi iščejo po smereh istih letalskih družb, ali družb, ki imajo sklenjene medsebojne pogodbe o sodelovanju. Ena najbolj uporabnih lastnosti aplikacije Kiwi.com je, da išče po vseh najcenejših opcijah, četudo to pomeni, da kombiniranje letov različnih letalskih družb. Vsekakor koristna stvar za vse tiste, ki iščejo najcenejše opcije.

Naslednje lastnost je “NOMAD” način, ki nam pomaga najti najcenejše in bolj učinkovite opcije na daljših potovanjih. Kot nalašč za vse tiste, ki potujejo recimo po Evropi.

Še najboljša lastnost aplikacije Kiwi.com pa je garancije, ki krije primere zamud, odpovedi letov, ali spremembe urnikov. Vsi, ki radi potujemo, si seveda želimo, da do takšnih neljubih situacij ne pride, vendar pa je vseeno dobro vedeti, da smo vsaj do določene mere zavarovani, če se slučajno karkoli takšnega zgodi.

Aplikacija Kiwi.com sicer ni tako popularna, kot SkyScanner, vendar ji mnogi v naslednjih nekaj letih napovedujejo veliko rast.

Prenesi Kiwi.com.

3. Momondo

Nekaj je kristalno jasno: Momondo je med vsemi aplikacijami na seznamu najbolj barvita.

Začetni ekran predstavlja odhode in prihode, ki jih lahko identificiramo preko IATA kode, lahko pa izberemo tudi mesto. Vizualna identiteta aplikacije je še močnejša v nalagalnem ekranu, kjer lahko najdemo sliko izbrane destinacije.

Med Momondo iskalnimi rezultati vidimo gumbe, ki nam omogočajo hitro premikanje med najcenejšimi, najhitrejšimi in najbolj optimalnimi leti. Rezultate z lahkoto preberemo, saj imamo na enem mestu vse informacije, ki jih potrebujemo na prvi pogled. Med drugim imamo logotip letalske družbe in celoten čas potovanja. Ko izberemo let, smo avtomatsko preusmerjeni na spletno stran letalske družbe.

Gledano v celoti je Momondo zel unikatna in estetsko dovršena aplikacija, ki daje solidne rezultate.

Prenesi Momondo.

4. Kayak

Pred nekaj leti je bila aplikacija Kayak po vsej verjetnost najbolj popularna med vsemi na seznamu. Odličen iskalni filter in uporabniški vmesnik, prav tako pa hitrost, s katero si prišel do rezervacije kart.

Aplikacija med drugim vsebuje sledilnik letom, informacije o vhodih na letališčih in obvestila glede spremembe cen. Aplikacija Kayak nam celo omogoča, da dejansko izpeljemo celoten proces rezervacije karte do konca, brez preusmeritve na zunanje spletne strani.

Prenesi Kayak.

5. Skiplagged

In zdaj nekaj bolj nekonvencionalnega. Aplikacija Skiplagged se na veliko hvali, kako so sposobni najti ekskluzivne potovalne ponudbe, ki jih ni moč najti nikjer drugje. V nekem trenutku so celo trdili, da so svojim uporabnikom ponujali celo tako dobre kupčije, da je je tožila družba United.

Poleg klasičnih lastnosti iskalnika letalskih kart Skiplagged išče luknje v cenah letov, s čimer lahko pri potovanju prihranimo tudi do več sto evrov. Aplikacija nam omogoča, da si nastavimo obvestila, ki jih prilagodimo svojim interesom.

Prenesi Skiplagged.

6. Hopper

Mnogi aplikacije Hopper ne bi nikoli uvrstili na ta seznam, vendar je lahko ta izredno koristna, ko govorimo o iskanju ravno pravega časa za rezervacijo leta.

Spremljamo cene letalskih kart za določeno destinacijo in izberemo pravi trenutek za nakup. Kot lahko vidimo na sliki si lahko nastavimo tudi koledar, ki nam pomaga najti najboljše datume: od zelene barve, kjer se skrivajo najcenejše opcije, do rdeče, najdražje opcije.

Ostale aplikacije za iskanje letalskih kart

Da ne bo pomote, na trgu obstaja še precej drugih aplikacij. Omeniti velja Google Flights (ki še ni aplikacija), potem pa še Expedia in Rumbo.

Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

REVOLVER d.o.o.

Glavni trg 30, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 04 022 55 39 ali 051 202 002
O oglaševalski agenciji Revolver Revolver d.o.o. je agencija, ki na področju spletnega nastopa in digitalnega marketinga deluje že od leta 2008. Smo specialisti za izdelavo spletnih ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več