Operacijski sistemi
06.05.2021 10:19
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativna tipkovnica za pametne telefone Android

Navidezne tipke so pri tipkovnici Typewise razporejene v obliki satovja.
Navidezne tipke so pri tipkovnici Typewise razporejene v obliki satovja.

Navidezna tipkovnica Android je skozi leta nedvomno postala precej boljša in uporabnejša kot na začetku, a jo proizvajalci pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov pogosto spreminjajo (prilagajajo) do te mere, da tipkanje postane nadležno opravilo. Zaradi tega je v zadnjem času postala popularna tipkovnica Typewise, ki izstopa z nekoliko drugačnim pristopom in prikazom same tipkovnice na zaslonu pametnega mobilnega telefona Android.

Tipke so pri tipkovnici Typewise razporejene v obliki satovja. Pristop zagotovo ne bo ustrezal vsem, toda tisti, ki se ga lahko navadijo, bodo kmalu ugotovili, da postavitev omogoča hitrejše tipkanje z obema palcema. Poleg tega naj bi bilo pri tipkanju precej manj napak. Seveda obstaja tudi tradicionalna postavitev tipk, ki smo je vajeni pri tipkovnicah za Android.

Navidezna tipkovnica Typewise ponuja tudi celo vrsto funkcij, ki so za tovrstne aplikacije precej pogoste. Tu na primer obstaja možnost samodejnega popravljanja natipkanega besedila, pri čemer je zagotovljena podpora za več kot 40 jezikov. Obstajajo tudi priročno oblikovane kretnje, ki dodatno olajšajo in pospešijo tipkanje.

Navidezna tipkovnica Typewise za mobilne naprave Android je na voljo za prenos na spletni povezavi bit.ly/Typewise (trgovina Google Play). Osnovna različica je na voljo brezplačno, napredna različica Pro pa je na voljo že za manj kot 20 evrov (enkratno plačilo) oziroma za okoli 6 evrov mesečno.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem Typewise tipkovnica

Prijavi napako v članku