Računalništvo, telefonija
17.06.2019 07:45

Deli z drugimi:

Share

Najboljša platforma za izdelavo lastnih iger!

Programsko orodje Google Game Builder je primerno tako za začetnike kot poznavalce.
Programsko orodje Google Game Builder je primerno tako za začetnike kot poznavalce.

Če imate radi računalniške igre in vas zanima kodiranje, ima podjetje Google pravo orodje za vas. Tu gre za programsko opremo Game Builder, ki omogoča ustvarjanje preprostih iger v stilu igre Minecraft. Te računalniške igre lahko igramo sami, ali pa s prijatelji in znancu.

Programsko orodje Google Game Builder dejansko omogoča risanje igralnega polja ter nudi možnost, da različne elemente povežemo med sabo. Novost je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov Windows in MacOS in sicer preko oblačne storitve Steam. Programsko orodje Google Game Builder je dosegljivo na spletni povezavi https://store.steampowered.com/app/929860/Game_Builder/, ta pa je seveda kot večina izdelkov podjetja Google povsem brezplačna za uporabo.

Googlovo orodje Game Builder za igre je sicer na voljo že od novembra lani, ampak se je podjetje Google šele pred kratkim odločilo, da bo zadelo pričelo promovirati preko svojega spletnega dnevnika. Nova različica novosti pa navdušuje predvsem po možnosti deljenja elementov, ki smo jih zgradili. Z drugimi uporabniki. Igro lahko začnemo oblikovati brez dejanskega znanja v programiranju, ko napredujemo skozi igro pa je osnovno znanje v programiranji zaželeno.


Prijavi napako v članku