Računalništvo, telefonija
05.08.2016 09:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša očala za navidezno resničnost za nenormalno visoko ceno!

Zmogljiva strojna oprema očala za navidezno resničnost Microsoft HoloLens zlahka opravijo tudi z najtežjimi nalogami.
Zmogljiva strojna oprema očala za navidezno resničnost Microsoft HoloLens zlahka opravijo tudi z najtežjimi nalogami.

Eden najbolj razburljivih izdelkov podjetja Microsoft so brez dvoma očala za navidezno resničnost HoloLens, saj spadajo v kategorijo spremenjene oziroma izboljšane resničnosti, kar pomeni, da vas uporaba ne prenese v navidezni svet, ampak omogoča lažje prepletanje realnega in spletnega okolja. Tako lahko v svoji pisarni ali domu upravljate aplikacije, ki si jih namestite po celi sobi, hkrati pa ponuja možnost, da si določene aplikacije pritrdite na določen del sobe in s tem spletno okolje prenesete v svoj življenjski prostor. Očala za navidezno resničnost HoloLens so sedaj dosegljiva tudi navadnim smrtnikom, vendar le tistim, ki živijo v Združenih državah Amerike ali Kanadi in so za nakup nadvse zanimivega izdelka pripravljeni odšteti kar preračunanih 2.700 evrov (bit.ly/Microsoft-HoloLens-Development-Edition). V paketu kupec poleg očal HoloLens prejme še kazalno napravo za delov v obogateni resničnosti Clicker ter različne dodatke, kot so polnilec, kabli, torbico za prenos in krpo za čiščenje naprave.

Čeprav so očala za navidezno resničnost Microsoft HoloLens pregrešno draga, ta uporabniku ponujajo vrhunsko uporabniško izkušnjo, saj omogočajo, da uporabnik sliko premika le s premikanjem glave v vse smeri, pri opravljanju videopogovorov v aplikaciji Skype pa dobi občutek, kot da sogovornik dejansko stoji pred nami. Novi izdelek računalniškega giganta ponuja še številne druge prednosti, ki bodo seveda prišle do izraza tedaj, ko bodo programerji zanje pripravili napredno oziroma ustrezno programsko opremo in seveda zanimive računalniške igre.

Očala za navidezno resničnost Microsoft HoloLens ponujajo izjemno uporabniško izkušnjo predvsem na račun zmogljive strojne opreme, ki po zmogljivosti lahko brez težav opravijo celo z osebnimi računalniki nižjega cenovnega razreda. Ta namreč obsega Intelov štirijedrni procesor Atom x5-Z8100 frekvence 1,04 gigahercev, Intelovo vgrajeno grafično kartico, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora. Tu najdemo še baterijo zmogljivosti 16.500 milivatnih ur, digitalno kamero ločljivosti 2,4 milijone slikovnih točk (2.048 x 1.152 slikovnih točk) in spletno kamero ločljivosti 1,1 milijonov točk (1408 x 792 slikovnih točk).


Prijavi napako v članku