Igre
09.01.2019 13:42

Deli z drugimi:

Share

Najboljša mobilna naprava za igranje iger?

Prenosni računalnik za igranje iger Asus ROG Mothership je resnično nekaj posebnega.
Prenosni računalnik za igranje iger Asus ROG Mothership je resnično nekaj posebnega.

Igranje računalniških iger je nedvomno eno od najbolj vročih področij tehnologije in z vedno bolj kvalitetnimi komponentami, ki vključujejo bolj in bolj zmogljive procesorje in še bolj napredne grafične kartice, so gaming računalniki zmogljivejši kot kdaj koli prej. Ker pa tovrstni računalniki znajo biti tudi kar precej »masivni«, so si pri podjetju Asus zadali cilj, da za ljubitelje iger pripravijo svojevrsten izdelek. Dejansko gre tu za napravo, ki po obliki spominja na tablični računalniki Microosft Surface, le da je nekoliko debelejša in znatno zmogljivejša.

S konceptom prenosnega igričarskega prenosnega računalnika ROG Mothership je podjetje Asus navdušilo marsikaterega obiskovalca nedavnega sejma potrošniške elektronike CES 2019. Novost, ki kot že rečeno po obliki spominja na tablični računalniki Microosft Surface, je opremljena z zaslonom s 43,9-centimetrsko oziroma 17,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk, ki lahko izrisuje slike s povprečno frekvenco kar 144 sličic na sekundo, odzivni čas pa znaša zgolj tri sekunde. V notranjosti ličnega ohišja pa najdemo zmogljiv Intelov procesor Core i9-8950HK in najnovejšo grafično kartico GeForce RTX 2080 podjetja Nvidia. Obe strojni komponenti sta »naviti«, kar pomenim, da delujeta pri višjih frekvencah od tovarniških.

Preostala strojna oprema igričarskega računalnika Asus ROG Mothership pa obsega še sistemski pomnilnik kapacitete kar 64 gigabajtov in do tri pogone Solid State kapacitete 512 gigabajtov. Maloprodajna cena izjemnega prenosnega računalnika za igranje iger še ni bila razkrita, glede na uporabljene strojen komponente pa verjamemo, da bo ta vse prej kot nizka.


Prijavi napako v članku