Slušalke
17.04.2024 14:55
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj domiselne slušalke odprte zasnove do zdaj

Slušalke odprte zasnove že dolgo vzbujajo mešane odzive.

. Po eni strani nudijo alternativo ušesnim čepkom, ki puščajo bore malo možnosti različnega oblikovanja, a po drugi strani so za večino manj zanimive, zaradi nujnih pritrditvenih dodatkov, kot sta trak okoli vratu ali ušesni kaveljček.

To so razlogi, ki so botrovali nastanku inovativnih slušalk Huawei FreeClip. Huawei se je zavedal pomanjkljivosti večine modelov odprte zasnove. Resno so upoštevali številne negativne komentarje o zasnovi, udobju in zvočni izkušnji ter porabili kar tri leta za izpopolnitev svojega novega izdelka.

Čeprav navdušujejo s številnimi edinstvenimi funkcijami, se zdi, da je oblika C-bridge Design močan osrednji element, zaradi katerega so slušalke, kar so. Tukaj je razlog, zakaj še nikoli prej videna zasnova postaja prelomna sila na trgu brezžičnih slušalk odprtega tipa!

Zgodba o izredni inovaciji, ki spreminja trg

Brezžične slušalke Huawei FreeClip so zadnji rezultat usmeritve Huawei Fashion Forward, s katero želijo zliti tehnologijo in modo ter nuditi izdelke, ki utelešajo slog in udobje. Ker so videti kot ušesni modni dodatek, morda celo kot nakit, so namenjene stilsko ozaveščenim uporabnikom in mladim, ki iščejo osebno tehnologijo, da bi dopolnila njihov modni slog.

Za različne okuse in sloge je ikonični C-bridge Design na voljo v dveh edinstvenih videzih – v mavrično vijolični in minimalistično elegantni črni barvi. Pri snovanju načina pripenjanja slušalk s pristopom ušesne sponke so obenem uporabili nekatere najobsežnejše in najzahtevnejše inženirske metode, da bi dosegli popolno ravnovesje med estetiko in ergonomskim udobjem.

Kako zahtevno je bilo snovanje novih slušalk, pove podatek, da so izdelek »pilili« kar tri leta. Rezultat je učinkovita arhitektura v obliki črke C, ki združuje zasnovo naprave, akustiko in nadzorne operacije, obenem pa zagotavlja stabilnost in vzdržljivost.

Ergonomsko udobje in stabilnost 

S tem pa dela še zdaleč ni bilo konec. Slušalke odprtega tipa morajo biti varne in udobne, ne glede na velikost ali obliko ušesa. Da bi zagotovili še to, so inženirji obliko dodatno prilagodili na podlagi podatkov o ušesih več kot 10 tisoč uporabnikov iz vsega sveta.

Inovativni C-bridge Design je izdelan iz visoko kakovostne zlitine niklja in titana (Ni-Ti), natančneje iz devetih žic kombinirane z žico iz spominskega jeka. Takšna zasnova zagotavlja, da čepek tehta le 5,6 grama, kar je dovolj udobno za celodnevno nošenje. Obenem ergonomska konveksno-konkavna struktura (Acoustic Ball in Comfort Bean) učinkoviteje porazdeli pritisk na ušesu, kar zmanjša tipično nelagodje, ki se pogosto pojavlja pri napravah s sponkami.

Izboljšana zvočna izkušnja

Zaradi številnih nedodelanih zasnov slušalk odprtega tipa, med katerimi so tudi modeli, ki zvok prenašajo preko kosti, ste pogosto nezadovoljni z zvočno izkušnjo. Pogosto se razlog skriva v oddaljenosti membrane zvočnega gonila od vhoda v sluhovod, kar vpliva na nižjo glasnost in povečuje možnost uhajanja zvoka.

Zasnova težavo rešuje tako, da ustvarja optimalno razdaljo med kroglico z gonilnikom in zrnom z baterijo, ki sta med seboj nagnjena pod kotom 11,4 stopinje, da se tesno prilagajata ukrivljenosti ušesa. Z mostičkom iz spominske zlitine in optimalnim kotom nagiba C-bridge Design zagotavlja, da sta zvočna gonilnika vedno v pravem položaju. Obenem se del, oblikovan kot kroglica s premerom 13,3 milimetra, udobno prilaga ušesnim mešičkom, s čimer zvočni izhod približa ušesnemu kanalu, ne da bi ga pri tem popolnoma blokirala.

Zvočna izkušnja slušalk Huawei FreeClip je okrepljena z visokoločljivostnim zvočnim gonilnikom z dvema magnetoma in sistemom obrnjenih zvočnih valov. Dvomagnetni gonilnik poveča intenzivnost magnetne indukcije ter tako ustvari boljšo jasnost in resonanco zvoka, sistem obrnjenih zvočnih valov pa zmanjša uhajanje zvoka in poskrbi, da je poslušanje bolj poglobljeno in zasebno.

Na novo opredeljeno udobje

Zasnova C-bridge Design je bila izdelana tudi s funkcijo upravljanja na dotik, zato lahko s hitrimi gestami nadzorujete predvajanje zvoka. Kljub lahkemu ohišju pa celotna naprava še vedno premore zmogljivo baterijo, ki skupaj s polnilnim ohišjem zdrži do 36 ur, vsaka ušesna slušalka pa do 8 ur neprekinjenega poslušanja.

Čeprav so slušalke Huawei FreeClip odprtega tipa, nudijo trojno odpravljanje hrupa med klicem, kar zagotavlja njihovo jasnost v vsakem okolju. Obenem z algoritmom umetne inteligence (DNN) in kanalom za dušenje zvoka v kroglici z gonilnikom, učinkovito zmanjšujejo šume iz okolice in pomagajo omejiti celo šum vetra.

Huawei FreeClip ne razlikujejo med levim in desnim ušesom ter imajo tehnologijo samodejnega zaznavanja nošenja, ki samodejno zazna levo in desno uho ter ustrezno zamenja zvočne kanale. Medtem boste aktivnejši navdušeni, da so slušalke zaščitene proti vodi in znoju po standardu IP54.

Skrajni čas je bil, da so slušalke tega tipa doživele pomembno prenovo. Huawei je pri snovanju modela FreeClip upošteval nastajajoče povpraševanje po modno usmerjenih izdelkih, a se je obenem držal svojega načela, da sta poleg lepe zunanjosti pomembni še zasnova in inovativnost.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
brezžične slušalke bluetooth slušalke Huawei

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več