Strojna oprema
20.11.2007 07:31
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nagrajeno oblikovanje v telefonu Gigaset SL370

Podjetje Siemens Home and Office Communication Devices z novim brezvrvični telefonom Gigaset SL370 dviguje merila. Kompaktna zunanjost v kombinaciji črne in kroma v sebi skriva vrhunsko tehnologijo, ki je pri brezvrvičnih telefonih do sedaj nismo bili vajeni. Da gre za presežek tudi v oblikovalskem smislu, potrjuje prejem prestižne oblikovalske nagrade iF, Siemensova tehnologija ECO DECT pa omogoča do 60 % manjšo porabo električne energije.

Siemensov mali Gigaset SL370 se prek bluetootha lahko poveže z naglavno slušalko ali računalnikom, programska oprema Gigaset QuickSync, ki jo je mogoče naložiti tudi prek interneta, pa omogoča sinhronizacijo kontaktov v telefonu s tistimi v računalniku. V pomnilnik je mogoče shraniti 250 imen, ki lahko vključujejo do tri telefonske številke, e-naslov in rojstni datum. Picture CLIP omogoča, da imena povežemo s slikami, ki se ob klicu prikažejo na velikem, visokoločljivem barvnem zaslonu slušalke.

Siemensova nova programska oprema QuickSync samodejno sinhronizira kontakte v slušalki in računalniku in je kompatibilna z Microsoft® Outlook® 2003, Outlook Express in Windows Vista™. Uporabniku omogoča hiter in enostaven prenos podatkov, kot so denimo slikovne podobe in ohranjevalniki zaslona, je nezapletena za namestitev in enostavna za uporabo.

Gigaset SL370 se odlikuje tudi z obliko, kar potrjuje podelitev ugledne oblikovalske nagrade iF, ki jo je prejel še pred uradno predstavitvijo na trgu. S kompaktno zunanjostjo z merami 114 mm krat 46.5 mm in debelino le 2,3 cm širine je najmanjši telefon v portfelju Gigaset in zato idealen stalni spremljevalec doma ali v pisarni. Slušalko v kombinaciji kroma in črne barve odlično dopolnjuje kromiran podstavek, ki je ločen od bazne enote in zato omogoča, da telefon priklopite kjerkoli v stanovanju.

Zaradi menija, ki združuje ikone in besedilo, je Gigaset SL370 zelo enostaven za uporabo, omogoča pa številne nastavitve: vibracijsko in polifonično zvonjenje, prostoročno delovanje, sporočila SMS in organizator s koledarjem. Uporabniki, ki želijo imeti doma več telefonov, lahko na eni bazni enoti uporabljajo do šest slušalk, različica Gigaset SL375 pa ima še zelo kakovosten avtomatski odzivnik, ki omogoča snemanje do 40 minut sporočil.

Kot vsi ostali Siemensovi telefoni Gigaset tudi SL370 vsebuje tehnološke rešitve, združene pod oznako ECO DECT, ki mu omogočajo, da za delovanje porabi kar 60 % manj električne energije kot običajni telefoni. Z vklopom funkcije ECO v meniju telefona je mogoče zmanjšati oddajno moč bazne enote za komunikacijo s slušalko in tako še dodatno znižati porabo energije ter podaljšati čas pogovora za 28 %.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več