Računalništvo, telefonija
21.11.2007 14:52

Deli z drugimi:

Share

Nagrada Cisco I-Prize za razvijanje novih poslovnih idej

Ob odprtju centra Cisco Globalisation Centre East v mestu Bangalore v Indiji je Cisco razpisal nagrado Cisco I-Prize za natečaj, ki je namenjen podjetnikom in inovatorjem po vsem svetu. Z nagrado Cisco I-Prize želi Cisco na globalni ravni združiti skupine inovatorjev za razvijanje tehnoloških poslovnih idej in slednje uporabiti za odkrivanje novih tehnologij, ki jih bodo ponudili na tržišču.

Člani zmagovalne skupine se bodo lahko ob boku podjetja Cisco predstavili javnosti kot snovalci poslovne enote, ki se bo ukvarjala z najnovejšo tehnologijo. Glede na to, kakšna vrednost bo pripisana ideji, bo Cisco v novo poslovno enoto v treh letih vložil do 10 milijonov ameriških dolarjev.

Dediščina Cisca je osnovana na povezovanju ljudi, sodelovanje s pomočjo napredne internetne tehnologije pa predstavlja nove možnosti za povezanost inovatorjev in s tem vnašanje njihovih idej v razvoj poslovanja. S pomočjo globalnega omrežja ter postopki in orodji za sodelovanje Cisco odkriva nove poslovne ideje, ki jih razvijajo udeleženci natečaja po vsem svetu.

“Obstajajo večji deli sveta, kjer inovatorji in podjetniki z odličnimi idejami nimajo možnosti dostopa do skladov tveganega kapitala ali drugih načinov financiranja. Mi tem inovatorjem dajemo možnost in jim ponujamo sredstva, s pomočjo katerih lahko sledijo svojim sanjam,” pravi podpredsednik skupine Cisco Emerging Technologies Group Marthin DeBeer, ki je najavil natečaj za nagrado Cisco I-Prize, in sicer v okviru predstavitve Cisco TelePresence na otvoritvi centra Cisco Globalisation Centre East v mestu Bangalore v Indiji. “Razvoj tehnologij za potrebe sodelovanja in rast omrežja bistveno vplivata na način našega dela. V Ciscu menimo, da lahko s premostitvijo geografskih ovir in istočasnim vnašanjem idej na inovacijska področja v podjetju Cisco odpremo pot novim virom idej po svetu”.

Več informacij o centru Cisco Globalisation Centre East lahko poiščete na spletnem mestu http://newsroom.cisco.com/globalisation/.

Podrobnosti o nagradi Cisco I-Prize
Prijave bodo ocenjene na podoben način kot pri postopku pridobivanja novih poslovnih idej za skupino Emerging Technologies Group, ki je pripravila sistema Cisco TelePresence in Cisco Digital Media System. Komisija bo idejo preučila glede na tehnološko inovativnost kot tudi glede na poslovno priložnost, ki jo obeta. Uporaba ideje naj bi podjetju Cisco v obdobju od pet do sedem let prinesla milijardo ameriških dolarjev, posamezne prijave pa morajo kot platformo uporabiti omrežje IP. Pozneje v poteku natečaja se lahko udeležencem omogoči dostop do različnih Ciscovih orodij za sodelovanje, vključno z WebEx Meeting Center in WebEx WebOffice, ter do sejnih sob sistema TelePresence na Ciscovih lokacijah po svetu.

Za nagrado Cisco I-Prize se lahko potegujejo posamezniki, stari 18 let ali več. Zaposleni v podjetju Cisco in njihovi družinski člani do sodelovanja v natečaju niso upravičeni. Za ogled pravil o sodelovanju v natečaju in pošiljanje prijav glejte http://www.cisco.com/iprize.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več