Računalništvo, telefonija
02.11.2004 18:11
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nadzor oddaljenega namizja

Na voljo je nova različica rešitve iz družine programskih paketov za nadzor oddaljenega namizja ISL LIGHT. Rešitvi ISL LIGHT-Service License se sedaj pridružuje rešitev ISL LIGHT-ASP Subscription. Če je prva aplikacija zaradi svojih ugodnosti privlačna predvsem za IT podjetja, je nova rešitev namenjena širokemu trgu z enim samim skupnim ciljem: zadostiti potrebo po hitri in dinamični komunikaciji.

Programski rešitvi za nadzor oddaljenega namizja ISL LIGHT omogočata udeležencema v komunikaciji, da lahko drug drugemu izmenično dovoljujeta pogled na računalniško namizje ter z nadaljnjo privolitvijo prevzameta nadzor nad tipkovnico in miško, uporabnika pa lahko preko uporabniškega vmesnika tudi klepetata. Razvijalci tako opravijo predstavitve novih programskih rešitev kar s svojega stola, prav tako nudijo pomoč na daljavo pri nameščanju in vzdrževanju aplikacij, lahko pa sogovornika po principu ‘povleci in spusti’ izmenjujeta datoteke, skupaj izdelujeta dokumente, oblikujeta raznorazne preglednice, pogodbe, načrte, opravita poslovne predstavitve itd.

Velika prednost programskega paketa ISL LIGHT se odraža v možnosti ad-hoc dostopanja do kateregakoli računalniškega namizja, edina pogoja pri tem sta Windows operacijski sistem in povezava v splet. Oba udeleženca v komunikaciji imata možnost nastavitve uporabniškega vmesnika v enem izmed šestih evropskih jezikov, prenos podatkov pa je zaščiten z varnostnim protokolom SSL.

Pri različici ISL LIGHT-Service License kupec dobi licenco za uporabo strežniške aplikacije, ki deluje popolnoma samostojno in s tem dopušča večji nadzor nad strežnikom v rokah kupca. Nova ISL LIGHT-ASP Subscription pa nasprotno deluje kot storitev, saj se uporabniku dodeli uporabniški račun za neomejeno koriščanje mreže strežnikov. Kupcu tako ponuja možnost takojšnje uporabe brez predhodne namestitve in najpomembnejše, brez vzdrževanja strežnika. Z dodeljenim geslom se uporabnik le priključi na strežnik, prejme unikatno številko seje za svojega sogovornika, in ko jo le-ta vpiše v svoje vmesniško okence, je komunikacija med njima vzpostavljena.


Prijavi napako v članku