Triki in nasveti
05.04.2013 10:31
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enostaven in praktičen način deljenja datotek z Dropboxom

Datoteke in mape, ki so shranjene v oblačni storitvi Dropbox, lahko delimo tudi s tistimi prijatelji in znanci, ki ne razpolagajo z Dropbox računom. To naredimo tako, da za deljenje namesto mape izberemo povezavo.
Datoteke in mape, shranjene v oblačni storitvi Dropbox, lahko z uporabo povezave delimo s komerkoli na svetovnem spletu.
Datoteke in mape, shranjene v oblačni storitvi Dropbox, lahko z uporabo povezave delimo s komerkoli na svetovnem spletu.

Dropbox je med uporabniki svetovnega spleta izjemno priljubljen, saj je nadvse priročna oblačna storitev za shranjevanje in deljenje datotek. Večina uporabnikov datoteke deli na način, da drugemu uporabniku posreduje povabilo za dostop do deljene mape. Do teh vsebin lahko seveda dostopajo le tisti, ki razpolagajo z Dropbox uporabniškim računom. Čeprav je ta brezplačen in ob registraciji uporabnik brezplačno prejme več kot dva gigabajta oblačnega prostora, tu in tam najdemo tudi take, ki Dropbox uporabniškega računa iz takega ali drugačnega razloga nočejo. Na srečo pa obstaja še en način deljenja datotek, pri katerem uporabnik za prenos vsebine potrebuje zgolj spletni brskalnik in dostop do svetovnega spleta.


Deljenje datotek pri oblačni storitvi Dropbox je brez uporabe uporabniškega računa možno takrat, ko se odločimo za deljenje povezave in ne mape. Ta možnost bo še kako prav prišla tistim, ki si s prijatelji in znanci radi izmenjujejo fotografije, saj je postopek nadvse enostaven in hiter ter fotografije se odprejo kar neposredno v brskalniku. Za deljenje povezav potrebujemo le nameščen program Dropbox na osebnem računalniku in mapo, kjer bodo shranjene datoteke, ki jih imamo tudi v Dropbox računu.


Za deljenje povezav v mapi Dropbox kliknite z desnim gumbom miške na datoteko ali mapo, ki jo želite deliti in nato v meniju izberite možnost »Dropbox«, »Share link«. V spletnem brskalniku se vam bo samodejno odprla spletna stran s poljem, kamor boste vnesli elektronske naslove vaših prijateljev. Mi vam priporočamo, da izberete raje možnost »Get link button« v spodnjem desnem kotu in povezavo pošljete prijateljem in znancem z uporabo vašega priljubljenega odjemalca elektronske pošte ali poštnega predala.


V primeru, da še nimate brezplačnega Dropbox računa, izvolite vabilo.


Prijavi napako v članku