Strojna oprema
08.08.2008 07:53

Deli z drugimi:

Share

Nadgradnja omrežja z Netgear Wireless-N Upgrade Kit

Netgear je napovedal začetek prodaje kompleta za nadgradnjo omrežja Wireless-N Upgrade Kit (WNEB3100). Gre za rešitev z načelom delovanja »vstavi in poženi« (Plug-and-Play), s katero lahko uporabniki obstoječemu omrežju hitro in preprosto dodajo 5-gigaherčni dostop Wireless-N in nadgradijo računalnik z dvopasovno tehnologijo Wireless-N. S tem si lahko zagotovijo večje hitrosti in bolj zanesljive povezave, ki jih omogoča 5-gigaherčna tehnologija 802.11n.

Komplet za nadgradnjo Wireless-N Upgrade Kit, ki vključuje 5-gigaherčno dostopno točko Wireless-N HD (WNHDE111) in USB mrežni vmesnik RangeMaxTM Wireless-N (WNDA3100), omogoča uporabnikom, da svoja žična ali brezžična omrežja hitro in preprosto nadgradijo s 5-gigaherčno tehnologijo 802.11n. Uporabnik preprosto vklopi izdelek WNHDE111 v obstoječi usmerjevalnik ali omrežni prehod (usmerjevalnik z modemom) in že so mu na voljo prednosti napredne tehnologije 5 GHz Wireless-N, saj lahko izkorišča manj obremenjeni pas s frekvenco 5 GHz in si tako zagotovi več kanalov ter posledično večje hitrosti in bolj zanesljive brezžične povezave.

Priklop kompleta Wireless-N Upgrade Kit v obstoječe omrežje, ki uporablja protokol 802.11b/g, ustvari dvopasovno omrežje, ki lahko podpira kateri koli računalnik ali napravo, združljivo s tehnologijo Wi-Fi. Prenosni računalniki z vgrajeno tehnologijo Wireless-N se samodejno povežejo v omrežje pri najvišji možni hitrosti Wireless-N, pri namiznih računalnikih in starejših prenosnikih pa lahko bistveno izboljšavo delovanja v brezžičnem načinu dosežete z vmesnikom RangeMax Wireless-N.

Komplet Wireless-N Upgrade Kit uporablja Wi-Fi Protected Setup (WPS) in vnaprej nastavljene varnostne ključe, zato omogoča funkcijo »pritisni in poveži« (Push ‘N’ Connect), zaradi česar ni treba vnašati gesel in dolgih šifrirnih ključev. Vzpostavitev varnih in zanesljivih povezav z napravami, ki podpirajo WPS, je zato hitra in preprosta. Komplet Wireless-N Upgrade Kit podpira samodejno kakovost storitve (QoS) in tako zagotavlja nadpovprečno delovanje zvočnih in video aplikacij ter iger.

Dostopnost na trgu in cena

Komplet za nadgradnjo NETGEAR Wireless-N Upgrade Kit (WNEB3100) ima enoletno garancijo, tehnično podporo vse dni v letu, 24 ur na dan, in je na voljo po vsem svetu pri izbranih prodajalcih, posrednikih, na spletnih mestih za e-prodajo ter v maloprodaji. Priporočena maloprodajna cena v Sloveniji je 179 EUR.


Prijavi napako v članku