Triki in nasveti
13.10.2011 09:24
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nadgradite si Applove mobilne naprave na iOS 5

Applov mobilni operacijski sistem iOS 5 navdušuje v vseh pogledih!
Applov mobilni operacijski sistem iOS 5 navdušuje v vseh pogledih!

Dobra novica za vse, ki uporabljate Applove mobilne naprave. Podjetje iz Cupertina je namreč najavilo razpoložljivost težko pričakovanega mobilnega operacijskega sistema iOS 5. Novost lahko brez večjih težav namestimo na mobilnika iPhone 4 in iPhone 3GS, tablična računalnika iPad 2 in iPad ter večpredstavnostna predvajalnika iPod Touch tretje in četrte generacije. Za to potrebujemo le malo računalniškega znanja in aplikacijo iTunes 10.5.

Namestitev mobilnega operacijskega sistema iOS 5 se definitivno splača. Ta namreč v primerjavi s predhodnikom prinaša bogato paleto uporabnih novosti. Med njimi izstopa predvsem prenovljen sistem opozoril, za pripravo katerega se je podjetje Apple zgledovalo po mobilnem operacijskem sistemu Android. To pomeni, da se središče za opozorila prikaže šele tedaj, ko zgornjo vrstico, kjer se sicer nahaja ura ter stanje baterije in signala, potegnemo navzdol. Mobilni operacijski sistem iOS 5 je pričakovano tesno povezan z družabnimi omrežji. Med vsemi je najbolje podprt Twitter, saj bo objave na zid mogoče pošiljati iz vseh aplikacij, ki bodo to podpirale.

Med vidnejšimi novostmi mobilnega operacijskega sistema iOS 5 izstopa še povezava z storitvijo iCloud. Ta omogoča sinhronizacijo podatkov med različnimi napravami, vključno z osebnimi in prenosnimi računalniki z nameščenim operacijskim sistemom Windows. Samodejna sinhronizacija poskrbi za deljenje slik, kontaktov, koledarjev, elektronske pošte in drugih podatkov. V oblaku so slike dosegljive 30 dni, pri čemer se vse shranijo še na računalnik. Če bomo želeli slike obdržati na mobilni napravi, jih bomo morali prestaviti iz albuma Photo Stream v aplikacijo Photos. Storitev iCloud je namenjena še ustvarjanju dokumentov, predstavitev, preglednic in drugih dokumentov. Na voljo je namreč pisarniška zbirka Documents, ki vključuje Pages, Numbers in Keynote. Najlepše pri oblačni storitvi iCloud je to, da imamo brezplačno na voljo kar pet gigabajtov prostora. To se pa splača!


Prijavi napako v članku