Telefoni
22.10.2015 12:26
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na voljo novi iOS 9.1

Mobilni operacijski sistem Apple iOS 9 bo prinesel pomembne izboljšave!
Mobilni operacijski sistem Apple iOS 9 bo prinesel pomembne izboljšave!

Tik pred začetkom prodaje nove tablice iPad Pro, so pri Applu predstavili posodobitev operacijskega sistema iOS 9.1. Medtem, ko se večina medijev osredotoča na razširjeno ponudbo emojijev, prinaša nova posodobitev iOS potrebne novosti na področju delovanja operacijskega sistema.

Kupcem novih iPhonov 6S in 6S Plus je namenjena posodobitev delovanja Live Photos. Funkcija, ki snema dogajanje nekaj sekund pred in po dejanskem fotografiranju je namreč v osnovni verziji povzročala težave saj so se posneli tudi trenutki, ko je uporabnik segel po telefonu iz žepa. Posnetki so s tem bili neuporabni. Po novem bodo senzorji v iPhone prepoznali takšno aktivnost in dogajanje snemali šele takrat, ko bo telefon v stabilni poziciji.

Veliko pozornosti je bilo namenjene večji stabilnosti delovanja operacijskega sistema. Že beta različice so prinesel stabilnejše delovanje nekaterih ključnih aplikacij kot je na primer brskalnik Safari. Prav tako se s podobitvijo odpravljajo napake pri delovanju tako imenovane funkcije multitasking. Odpravljen je bil tudi hrošč zaradi katerega se je določenim uporabnikom onemogočalo pošiljanje iMessage sporočil. V polju za vnos teksta se je namreč pojavil siv pravokotnik, ki je preprečeval sleherni vnos teksta.

Posodobitev na 9.1 je tako več kot priporočljiva saj bo delovanje operacijskega sistema zanesljivejše in bolj tekoče. Hkrati s posodobitvijo so pri Applu tudi sporočili aktualne podatke o uporabi novega iOS 9. Po njihovih podatkih je najnovejši operacijski sistem, ki je postal na voljo konec septembra, nameščen na 61 odsotkih vseh iOS naprav.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku