Računalništvo, telefonija
28.08.2019 09:08

Deli z drugimi:

Share

Na vašo mobilno napravo Apple čimprej namestite novi iOS!

Novi Apple Find My Phone bo poskrbel, da bomo zlahka našli našo mobilno napravo.
Novi Apple Find My Phone bo poskrbel, da bomo zlahka našli našo mobilno napravo.

Pri podjetju Apple so najavili razpoložljivost nove različice mobilnega operacijskega sistema iOS 12, ki prinaša kar nekaj uporabnih novosti. Novi iOS, različica 12.4.1, je tako kot običajno na voljo preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje nas bo obvestila Applova mobilna naprava sama oziroma to lahko preverite s klikom na aplikacijo »Settings« in nato še na »General« in »Software Update«.

Pred izvedbo nadgradnje na novi iOS 12.4 moral biti baterija seveda napolnjena na vsaj 50 odstotkov ali pa mobilna naprava priključena na polnilec, hkrati pa bo treba imeti na voljo dovolj razpoložljivega prostora. Poleg tega zaradi velikosti namestitve priporočamo, da ste povezani v brezžično omrežje Wi-Fi. Namestitev novosti pa se vsekakor splača, saj novi mobilni operacijski sistem iOS 12.4.1 prinaša kar nekaj novosti, ki vam bodo prišle v poštev predvsem v primeru, če ste pravkar kupili novo Applovo mobilno napravo.

Programerji podjetja Apple so namreč odpravili vrsto programskih napak, ki so marsikomu povzročale sive lase. Poleg tega so zakrpali številne varnostne luknje, ki so ogrožale varnost uporabnikov njihovih mobilnih naprav, vključno s tisto ki je omogočala uporabo nevarne možnosti »jailbreak«. Več informacij o odpravljenih varnostnih ranljivosti pa je na voljo na spletni povezavi https://support.apple.com/en-us/HT210549.


Prijavi napako v članku