Twitter
20.11.2020 09:00
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na Twitter prihajajo izginjajoči čivki

Na Twitter prihajajo izginjajoči čivki
Na Twitter prihajajo izginjajoči čivki

Družbeno omrežje z več kot 330 milijoni uporabnikov je predstavilo novo lastnost, ki sliši na ime “fleet”. To je oz. bo čivk (tvit), ki bo v 24-ih urah izginil. Novo funkcionalnost so že preizkusili v Braziliji, Indiji, Italiji in Južni Koreji. Glavni cilj novosti je, kot smo to navajeni pri Intagramu, Snapchatu, Facebooku in LinkedInu, da objavljamo trenutne misli, ki morda nimajo mesta na našem zidu.

Uporabniki bomo lahko, ko bo posodobitev prišla do nas, delili fotografije, tekstualne objave in celo “repost” objave, ki bodo našim sledilcem vidne samo 24 ur. “Fleet” objave bodo imele svoje mesto na vrhu časovnice, vidne pa bodo samo preko mobilnih aplikacij. Twitter za zdaj ni potrdil, kdaj, če sploh, bi lahko novost prišla tudi na namizne aplikacije.

Po svoji strukturi bo “fleet” enak običajnim čivkom in bo lahko vseboval enake elemente oziroma priloge, kot so fotografije, videoizrezki, povezave in emoji. V začetni fazi pa bodo “fleeti” imeli nekaj omejitev, če jih primerjamo z ostalimi konkurenti. Ne bomogoče targetirati posebej izbranih sledilcev, prav tako ne bomo dobili obvestila, če bo nekdo naredil posnetek zaslona. “Glavni razlog za vpeljavo novosti je spodbujanje ljudi k vključitvi v pogovor,” razlaga direktor dizajna pri Twitterju, Joshua Harris.


Kot omenjeno, so novo funkcionalnost že preizkusili v štirih državah in z rezultati testov so bili zadovoljivi. Pokazalo se je, da izginjajoči čivki opogumljajo uporabnike k pogostejšemu objavljanju, kar po besedah Twitterjeve direktorice raziskav Nikkie Reveillac upravičuje namen novega formata, da bodo uporabniki pri pogovorih na družbenem omrežju zavzeli karseda aktivno vlogo. Twitter bo dotično lastnost razvijal, vprašanje pa je, ali ta lahko pomaga, da Twitter nekoliko zmanjša razliko, ki je nastala med njim in ostalimi družbenimi omrežji.


Prijavi napako v članku