Računalništvo, telefonija
01.09.2017 11:53
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na to pomnilniško kartico lahko shranimo kar 400 GB

Zmogljiva pomnilniška kartica SanDisk kapacitete 400 GB je že na voljo v prodaji!
Zmogljiva pomnilniška kartica SanDisk kapacitete 400 GB je že na voljo v prodaji!

Podjetje SanDisk je na berlinski konferenci IFA predstavilo novo družino zmogljive pomnilniške kartice microSD, ki je obiskovalce dobesedno pustila brez besed. Tu namreč gre za pomnilniško kartico Ultra microSDXC UHS-I na katero lahko shranimo do 400 gigabajtov podatkov. Mobilne naprave po zmogljivosti in večopravilnosti namreč postajajo vse bolj primerljive z osebnimi računalniki, zato prostora za strnjevanje podatkov in večpredstavnostnih vsebin ni nikoli dovolj.

Ker lahko na pomnilniško kartico Ultra microSDXC UHS-I shranimo do 400 gigabajtov podatkov, to pomeni, da lahko na mobilne naprave shranimo za okoli 40 ur videoposnetkov v polni visoki ločljivosti oziroma v ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Novost bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj najvišja zagotovljena hitrost je 100 megabajtov na sekundo, kar je dovolj za zajemanje visokoločljivih videoposnetkov in fotografij. Kot se za takšno kartico spodobi, je ta odporna proti vodi, visokim in nizkim temperaturam (od minus 40 stopinj Celzija do plus 85 stopinj Celzija) ter tresljajem. Zaradi teh lastnosti je pomnilniška kartica SanDisk Ultra microSDXC UHS-I primerna za pametne mobilne telefone in tablične računalnike ter digitalne fotoaparate.

Pri tem velja še omeniti, da je pomnilniška kartica SanDisk Ultra microSDXC UHS-I v Združenih državah Amerike že na voljo v prosti prodaji. Priporočena maloprodajna cena zanjo pa je trenutno preračunanih 210 evrov, kar je za 400 gigabajtno pomnilniško kartico relativno ugodno. Novo pomnilniško kartico podjetja SanDisk seveda ne bo mogoče uporabljati v vseh mobilnih napravah. Te bodo morale biti združljive s formatom SDXC in bodo morale imeti podporo za kapacitete do 400 gigabajtov.


Prijavi napako v članku