Ohišja in napajalniki
22.11.2009 22:36
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na ogled smo dobili ohišje Akasa Freedom Xone

Na ogled smo dobili ohišje Akasa Freedom Xone
Na ogled smo dobili ohišje Akasa Freedom Xone

Na ogled nam je uspelo dobiti novo ohišje Freedom Xone proizvajalca Akasa. Gre za ohišje, katerega cena nam ne bo naredila luknje v denarnici, obenem pa bomo za svoj denar dobili precej. Gre namreč za prostorno ohišje z dobrim zračenjem, za katerega je poskrbljeno s kombinacijo 12- in 14-centimetrskih ventilatorjev. Kot je že v navadi, sta priložena tudi zračna filtra, ki umazaniji do neke mere preprečujeta vstop v ohišje.

Notranjost je lepe črne barve in hitro razkrije, da nam je na voljo pet 5,25-palčnih rež ter šest mest za diskovne enote. Nemestitev komponent je enostavna in hitra, 5,25-palčne enote lahko pritrdimo s plastičnimi zatiči. Zanimiva je postavitev napajalnika, ki je tokrat nameščen spodaj, pod matično ploščo tako da ne ovira pretoka zraka mimo grafične kartice in procesorja proti vrhu ohišja. Takšna zasnova pripomore k boljši zračnosti ohišja, vendar je za res zmogljive sisteme, ki potrebujejo boljše hlajenje, potrebno namestiti še kakšen dodaten ventilator za boljše hlajenje. Treba pa je povedati, da sta vgrajena ventilatorja tiha, kar je pri marsikateremu uporabniku pomemben faktor pri odločitvi za nakup novega ohišja. Komponente, ki se nahajajo znotraj ohišja, pa lahko ohladimo tudi s pomočjo vodnega hlajenja (opcijska nadgradnja). V ohišje lahko namestimo tako ATX kot tudi EPS napajalnike. Pohvaliti velja tudi namestitev kontrolnih gumbov, ki so na zgornjem sprednjem robu ohišja (na sprednji strani sta nameščena tudi dva USB 2.0 priključka) ter celoten izgled ohišja, ki je stilsko dovršen in všečen.

V zaključku lahko zapišemo, da je Akasa Freedom Xone solidno ohišje, katerega cena (74,90 EUR na spletni strani www.in-put.com) ni previsoka, zato si ga velja ogledati, če razmišljate o nakupu novega ohišja.

Vas zanima več iz te teme?
ohišja za računalnike

Prijavi napako v članku