Slika, tv, avdio
Projektorji
02.11.2022 13:56

Deli z drugimi:

Share

Na GeekBuying projektor za samo 150 evrov. Kako se je obnesel kot domači kino?

Projektorji za domačo rabo so v zadnjih nekaj letih postali veliko dostopnejši, kot so bili še pred leti, ko smo jih uporabljali skoraj izključno v poslovne in izobraževalne namene. Projektorska slika na stenah domov je bila zelo nišna zadeva.

Ne pravimo, da ima danes vsako gospodinjstvo svoj projektor, a nekateri se zanj odločijo. Kako globoko smo za naprave v svojem domu pripravljeni seči v žep, je seveda odvisno od našega finančnega stanja, želja in potreb.

XNANO X1 ni najmanjši projektor, kar si ga lahko omislite, a je z merami 243 x 193 x 95 milimetrov in težo 1,6 kilograma dovolj kompakten, da ga z lahkoto prenašate iz prostora v prostor svojega doma.

Prvi vtis je odličen, izdelava solidna, izgled pa takšen, da se ga ne bi branili postaviti na katero izmed omar v dnevni sobi. Nekoliko zmoti le precej glasen ventilator, ki se aktivira ob vklopu projektorja.

Cena projektorja Xnano X1?

Projektor Xnano X1 lahko kupite na spletni strani GeekBuying za ugodnih 152,4 € s pomočjo promocijske kode NNNTEBUXNANX1.

Kakovost slike nas je presenetila

Slika ločljivosti 1080p nudi izkušnjo, ki jo od nje pričakujete. Tako sama ostrina kot svetilnost v domači dnevni sobi pričarata kinematografsko izkušnjo. HDR 10+ zagotavlja večji kontrast in prikaže dovolj barvnih odtenkov in globine, da boste ob gledanju filma ali najljubše serije uživali.

Projektor smo postavili na mizo in sprednji del nekoliko privzdignili, da se je slika na steni projicirala nekoliko višje. V ta namen je v paketu priložen vijak, ki ga najprej zavijete na sprednji del dna projektorja, nato pa ga poljubno odvijate, dokler ne dosežete želene višine. Povezali smo daljinec (s projektorjem lahko sicer upravljate tudi z gumbi na vrhu ohišja) in v meniju poiskali možnost nastavitev projekcije, tako da smo stranice poravnali in dobili želeno pravokotno sliko, ki smo jo izostrili z gumbom na strani projektorja ob leči. Enostavno in priročno, ni pa samodejno. Vse skupaj nam je vzelo nekaj minut.

Tudi sicer je meni pregleden. Na voljo imate kup funkcij, ki pa so razporejene logično.

Diagonala velikosti do 5 metrov

Pri gledanju večpredstavnosti na projektorju je vedno bilo in je še danes najbolj impresivno to, da lahko na platnu ali steni prikaže zares veliko sliko, ki je s televizorjev, čeprav so v zadnjih letih precej zrasli, nismo vajeni. Še ena s tem povezana prednost je, da lahko velikost slike prilagajamo.

Projekcijska razdalja ni najmanjša, a vendar dovolj majhna, da lahko napravo postavite v skoraj vsako dnevno sobo. Od stene more biti projektor XNANO X1 oddaljen vsaj 1,8 metra ter največ 6,6 metra. XNANO X1 Na platno ali steno lahko projicirate sliko z diagonalo velikosti od 90 centimetrov do 5 metrov (35-200 palcev). Velikost zaslona je mogoče prilagoditi ročno ali z glasovnim ukazom (preko gumba za glasovno upravljanje) na priloženem daljincu.

Ta priročni LCD projektor se ponaša s svetilonostjo 1200 lumnov, kar zadostuje tudi za predvajanje v svetlem prostoru. Seveda pa pravi čar doseže, ko ga obkroža bolj temačen prostor.

Povežete ga lahko s celo četo domačih naprav

Glede povezljivosti ne pozna omejitev, saj ga lahko povežete s televizorjem, prenosnim računalnikom, igralno konzolo, telefonom, zvočniki ali slušalkami. To mu poleg brezžične Bluetooth in Wi-Fi povezave omogočajo priključki:

  • 2x HDMI (priložen)
  • 2x USB-A
  • AV vhod
  • 3,5 mm avdio izhod

Mi smo ga kar na začetku povezali v domače brezžično Wi-Fi omrežje, ki nam je omogočilo, da smo lahko pregledovali video posnetke na priljubljenem Youtubu, zagnali Netflix in podobno. Ker projektor poganja Android 9.0, smo iz trgovine Google Play brez težav naložili še kup drugih aplikacij.

Poleg Wi-Fi povezave nam je na testu najbolj prav prišel USB vhod, preko katerega smo gledali vsebine, naložene na USB ključku, ter HDMI za projiciranje vsebine z računalnika. Izbire je dovolj in glede povezljivosti se XNANO X1 odreže odlično. Pogrešali nismo ničesar.

Če imate zunanji zvočnik, ga za boljšo izkušnjo kar povežite s projektorjem

Projektor XNANO X1, ki nam je  teden dni krajšal popoldanske ure, je opremljen z zvokom Dolby Audio. Da razčistimo – zvok je dovolj dober, da boste lahko pogledali kak film, a izkušnjo lahko z zunanjim zvočnikom močno izboljšate. XNANO X1 ni projektor za uživanje v vsebinah pri najnižji jakosti zvoka in tudi ne projektor, ki bi ga uporabljali v prostoru pred vrati otroške sobe. Prvič zato, ker ja vsebine večji užitek gledati pri višji jakosti zvoka, drugič pa zato, ker vam v popolnoma tihem okolju ventilator, ki ga ohlaja, »ne bo dal miru«. Je pa vsekakor to projektor, ki je pri ceni manj kot 200 evrov vreden vsakega centa. Za kaj več boste pa mogli malce bolj odpreti denarnico.

Posebna novembrska razprodaja na GeekBuying

Kot že rečeno, lahko projektor kupite na strani GeekBuying za 152,4 €. Uporabite akcijsko kodo NNNTEBUXNANX1. Istočasno poteka noro novembrsko promocijsko obdobje, kjer vas do 13. novembra čakajo darila, ugodnosti in dodatni popusti na izbrane izdelke. Za še več informacij kliknite tukaj.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
projektor


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več