28.10.2011 09:40

Deli z drugimi:

Share

Na dogodku v Šanghaju predstavljene novosti vključujejo preslikavanje tridimenzionalnih predmetov

ŠANGHAJ, 8. september 2011 - HP je na letnem dogodku s področja tiskanja in upodabljanja najavil več novih inovacij, aplikacij in rešitev, namenjenih tako domačim uporabnikom in podjetjem vseh velikosti kot tudi grafičnim ustvarjalcem. Ob tem je podjetje najavilo, da je bilo prodanih več kot 10 milijonov tiskalnikov, opremljenih s tehnologijami, ki omogočajo povezovanje s spletom in računalništvom v oblaku.
Na dogodku v Šanghaju predstavljene novosti vključujejo preslikavanje tridimenzionalnih predmetov
Na dogodku v Šanghaju predstavljene novosti vključujejo preslikavanje tridimenzionalnih predmetov

Skeniranje tridimenzionalnih objektov ter orodja in storitve za mala in srednje velika podjetja

Mikro in mala podjetja potrebujejo kakovostna orodja za trženje in upravljanje poslovanja, še posebej pomembno pa je to za hitro rastoče organizacije. HP-jeve inovacije tem podjetjem pomagajo ostati v koraku s strankami:

— Za zajem slik tridimenzionalnih objektov in skeniranje dokumentov je HP TopShot LaserJet Pro M275 cenovno ugoden namizni model, ki je kot ustvarjen za mala podjetja in domače pisarne. Opremljen je z revolucionarno tehnologijo skeniranja HP TopShot Scanning, ki zajame šest ločenih slik dokumenta ali tridimenzionalnega objekta in iz njih ustvari eno samo brezhibno sliko. S to tehnologijo lahko mala in srednje velika podjetja ustvarjajo visokokakovostne slike za uporabo v tiskanih materialih ali na spletu.

— Nova večfunkcijska naprava HP Officejet Pro 8600 e-All-in-One in HP Officejet Pro 8100 ePrinter pri tiskanju barvnih dokumentov profesionalne kakovosti zagotavljata za do 50 odstotkov nižjo ceno na stran kot laserski tiskalniki(1). Tehnologija HP ePrint(2) omogoča tiskanje z mobilnih naprav. Dodatne možnosti vključujejo nova črnila, ki jih ne razmažejo niti pisala za označevanje besedila, dvostransko tiskanje brez roba in rešitve v oblaku.

— Nove HP-jeve poslovne aplikacije za skeniranje vizitk in računov, ki jih je razvilo podjetje Shoeboxed, olajšajo delo v malih in srednje velikih podjetjih.

— Z aplikacijami z rednim posredovanjem informacij lahko vodje podjetij prejmejo nasvete za izboljšanje dela, ki jih pripravljajo avtorji poddaje Manager Tools. Prav tako lahko prejemajo borzne informacije z Wall Streeta, ki jih pripravlja podjetje RTT News, vodilni ponudnik finančnih novic.

HP bo malim in srednje velikim podjetjem obenem omogočil dostop do tehnologij, ki so sicer na voljo velikim poslovnim okoljem. Po prevzemu podjetja Printelligent, vodilnega ponudnika zunanjega upravljanja tiskalniških okolij, je HP predstavil storitve zunanjega izvajanja HP Partner Managed Print Services. Poleg tega je HP v svojo ponudbo rešitev, ki jih prodajajo specialisti za rešitve, dodal več rešitev za upravljanje dokumentov, ki vključujejo HP Access Control Express, HP in Nuance eCopy ShareScan ter HP in Capella FormPort.

Novi tiskalniki HP LaserJet in tiskalnik Scanjet za podjetja vseh velikosti

HP je predstavil dva tiskalnika HP LaserJet in tiskalnik HP Scanjet, ki poenostavljajo mobilnost in delovne tokove v podjetjih.

— Tiskalniki HP LaserJet Enterprise 600 M601, M602 in M603 so varni in preprosti enobarvni tiskalniki, ki so povezani s spletom in omogočajo povečanje učinkovitosti in izboljšanje delovnih tokov.

— Tiskalnik HP LaserJet Enterprise 500 color M551 je tiskalnik s podporo za tehnologijo HP ePrint in je namenjen skupinam zaposlenih v podjetjih vseh velikosti, ki potrebujejo kakovostno barvno tiskanje in orodja za upravljanje delovnih tokov.

— Delovna postaja HP Scanjet Enterprise 8500fn1 Document Capture Workstation vključuje skener, namenjen delovnim skupinam, ki morajo skenirati velike količine dokumentov. Model je opremljen z velikim barvnim zaslonom na dotik za preprosto uporabo.

Storitve in rešitve za velika podjetja

HP je predstavil tudi nove in izboljšane storitve in rešitve, s katerimi lahko velika podjetja izboljšajo svoje delo. Storitve obdelave dokumentov HP Document Processing Services strankam pomagajo povečati obseg poslovanja, preoblikovati poslovne procese, zmanjšati stroške in povečati storilnost. Nabor dokumentnih rešitev strankam omogoča, da zunanjemu izvajalcu deloma ali v celoti prepustijo postopke upravljanja dokumentov, kar omogoča dostop do dokumentov od kjerkoli in kadarkoli.

HP Access Control Express in HP Access Control Mobile Release je vnaprej pripravljena rešitev, sestavljena iz preprostih orodij, s katerimi je mogoče zavarovati dostop do podatkov in povečati storilnost uporabnikov. V okviru programa HP Solution Business Partner Program so bile predstavljene tudi poslovne rešitve partnerskih podjetij Hyland, Jetmobile in Pharos.

Prava orodja za tržnike po vsem svetu

Rešitev HP Smart Marketing Suite podpira delovne tokove in naslavlja izzive neučinkovitosti, s katerimi se srečujejo oddelki za trženje v velikih podjetjih. Rešitev vključuje programsko in strojno opremo, s katero je mogoče optimizirati delovne tokove za pripravo vsebin.

Mobilne rešitve za končne uporabnike in podjetja

HP z mobilnimi rešitvami podpira potrebe in želje končnih uporabnikov in podjetij.

— Nova družina tiskalnikov Photosmart in ENVY110 e-All-in-One končnim uporabnikom omogoča preprosto tiskanje, saj zadostuje, da na svoj tiskalnik pošljejo elektronsko sporočilo z dokumentov ali fotografijo.

— Mala in srednja podjetja lahko izkoristijo tehnologijo HP ePrint Wireless Direct, ki uporabnikom omogoča, da se priklopijo neposredno na podprte tiskalnike podjetja HP, ne da bi se morali ukvarjati z omrežjem ali povezavo z internetom. Uporabniki se lahko s tiskalnikom povežejo prek katerekoli naprave z vmesnikom Wi-Fi.

— Aplikacija HP ePrint Home and Biz zagotavlja enotno izkušnjo tehnologije HP ePrint. Mobilna aplikacija je brezplačno na voljo za sisteme Apple iOS, Android in Symbian.

— Gonilnik HP ePrint Mobile Driver omogoča preprosto tiskanje s prenosnikov, saj uporabniki preprosto izberejo možnost tiskanja in opravila pošljejo na katerikoli tiskalnik s podporo za ePrint.

— Nova mobilna aplikacija HP Printer Control za naprave s sistemom Apple iOS omogoča brezžično povezovanje in nadzor nad tiskalnikom. Uporabniki lahko s svojih mobilnih naprav fotografije in dokumente nalagajo na Facebook ali Google Docs ali pa jih pošljejo po elektronski pošti. Prav tako lahko prek aplikacije spremljajo stanje tiskalnika in potrošnega materiala.

— Uporabniki pametnih telefonov BlackBerry lahko z aplikacijo HP ePrint tiskajo prek treh storitev v oblaku: na tiskalnike s podporo za HP ePrint, poslovne tiskalnike HP in tiskalnike na javnih lokacijah HP Public Print Location. Aplikacija bo na voljo od 31. oktobra 2011.

— Rešitev za mobilno tiskanje HP ePrint Enterprise različice 1.6 sedaj omogoča shranjevanje tiskalniških opravil. Ta možnost je na voljo na več kot 50 napravah LaserJet in uporabnikom omogoča, da tiskajo z mobilne naprave, natisnjen dokument pa je na voljo šele, ko uporabnik na tiskalniku vpiše svojo osebno številko.

Prava orodja za ustvarjalne

HP uporabnikom omogoča, da s svojimi fotografijami naredijo več kot kdajkoli prej, obenem pa trgovcem omogoča, da izkoristijo tržno priložnost tiskanja, ki bo do leta 2014 rasla za 4 odstotke letno.(3)

— Spletno orodje za organizacijo fotografij storitve Snapfish sedaj vključuje napredne algoritme za prepoznavanje obrazov.

Dodatne informacije o današnjih najavah so na voljo spletnem paketu za medije na naslovu http://www.hp.com/go/InnovationforImpact.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku