Računalništvo, telefonija
09.03.2017 01:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MWC 2017: Retro telefoni so nazaj!

MWC 2017: Retro telefoni so nazaj!
MWC 2017: Retro telefoni so nazaj!

Na svetovnem kongresu mobilne telefonije se vsako leto z novimi izdelki pokažejo številni proizvajalci mobilnih naprav in tudi letos ni bilo nič drugače. Medtem ko so Sony, LG, Huawei, Nokia, Lenovo in BlackBerry s ponosom predstavljali svoje najnovejše telefone, pa sta se dve veliki imeni odločili dogodek izpustiti. To sta

Apple in Samsung. Pri prvem to ni presenetljivo, saj svoje nove iPhone tradicionalno predstavlja
na lastnem jesenskem dogodku, bolj pa je presenetil Samsung. Ta je bil sicer prisoten s svojimi novimi tablicami, ni pa pokazal paradnega konja, ki ga tehnološki navdušenci že nestrpno pričakujejo, Galaxyja S8. Odločili so se namreč, da bodo šli tudi oni po stopinjah Appla in ga predstavili na lastnem dogodku 29. marca v New Yorku.

Največji dogodek mobilne telefonije pa ni le razstava najnovejših mobilnih naprav in tehnologij, ampak tudi odličen pokazatelj trenutnega stanja mobilne industrije in trendov, ki prihajajo v bližnji in tudi nekoliko bolj oddaljeni prihodnosti.

Ti so pokazali, da je v najvišjem razredu pametnih telefonov vodoodpornost postala obvezen standard, če sodimo po Samsungovem predstavniku srednjega razreda, Galaxyju A5, pa bi se kmalu lahko preselila tudi na nižje stopničke. Kot kaže, pa je začel trg mobilne telefonije svoje občinstvo iskati tudi med nostalgiki. Vsaj, če gre soditi po predstavitvah Nokie, ki je pokazala posodobljeno različico svoje legende z oznako 3310 in BlackBerryja, ki se je vrnil k svojim koreninam in razvil pametni telefon s fizično tipkovnico QWERTY.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte niti:

  • Pogled na televizijo prihodnosti
  • Brezplačne alternative za Microsoft Word
  • Test telefona Samsung Galaxy A5

Nova številka je že v prodaji, dobite pa jo na vseh bolje založenih prodajnih mestih revij in časopisov.


Prijavi napako v članku