Matične plošče
22.11.2009 12:13

Deli z drugimi:

Share

MSI z novo matično ploščo

MSI je priznan proizvajalec matičnih plošč.
MSI je priznan proizvajalec matičnih plošč.

Kmalu se nam obeta napovedana splovitev Intelovih procesorjev Core i3 in Core i5 Clarkdale, ki bosta vključevala tudi grafično jedro. Že pred tem pa so začele pritekati prve matične plošče zanje in ena izmed prvih je tudi model H57M-ED65, podjetja Micro-Star International (MSI), ki pa seveda podpira tudi starejše procesorje z jedrom Lynnfield.

Matična plošča je formata mATX in je osnovana okoli Intelovega veznega nabora H57, ki je v bistvu visokocenovna verzija večini dobro poznanega P55. Zaradi polne podpore prihajajočim procesorjem, seveda vključuje tehnologijo Flexible Display. To v praksi pomeni, da so na plošči že vsi priključki za povezovanje z monitorjem, torej D-Sub, DVI, HDMI in tudi DisplayPort. Je pa potrebno vedeti da grafično jedro na procesorju ne bo namenjeno zahtevnim uporabnikom, saj ne bo zmožno zadovoljivo poganjati 3D grafike v taki ločljivosti, da bi bilo moč na njem igrati igre. Bo pa kot nalašč za pisarniške ali večpredstavnostne sisteme v dnevnih sobah.

Poleg podpore najnovejšim procesorjem in tehnologiji Flexible Display pa se na plošči nahajata dva priključka PCI-Express ×16 in dva PCI-Express ×1. Ostali priključki so še 6-krat SATA in en eSATA, IDE, Firewire, LAN in pa USB 2.0. Seveda bo, kot je danes v navadi, na matični plošči vgrajena tudi 8 kanalna zvočna kartica s priključkom SPDIF.


Prijavi napako v članku