Prenosni računalniki
23.11.2011 10:15

Deli z drugimi:

Share

MS-DOS in Windows 3.11 na PlayBooku

Operacijska sistema MS-DOS in Windows 3.11 se odlično prilegata tablici BlackBerry PlayBook.
Operacijska sistema MS-DOS in Windows 3.11 se odlično prilegata tablici BlackBerry PlayBook.

Tablični računalniki so med računalničarji zelo priljubljeni in se tako rekoč tržijo za med. Danes na trgu najdemo na desetine različnih proizvajalcev tablic, zato se računalničarji le stežka odločijo, kaj bodo kupili. Če vas daje nostalgija po operacijskih sistemih MS-DOS in Windows 3.11, potem bo izbira relativno enostavna. Nekdaj zelo priljubljena Microsoftova operacijska sistema lahko namreč poganjamo le na tabličnem računalniku BlackBerry PlayBook.

Računalniškim zanesenjakom je namreč uspelo pripraviti emulator, ki deluje na PlayBooku in omogoča poganjanje tako operacijskega sistema MS-DOS kot Windows 3.11. Tu gre za emulator DOSBox, ki bo kmalu dostopen širšemu krogu ljudi. Na ta način bomo pridobili grafična vmesnika, ki sta ostala vtisnjena v spominu marsikaterega računalničarja. Poleg tega bomo lahko na tablici BlackBerry PlayBook poganjali legendarne igre, kot je na primer Wolfenstein 3D.

Za poganjanje legendarnih operacijskih sistemov MS-DOS in Windows 3.11 bo potrebno odšteti »zgolj« preračunanih 147 evrov. Tu bo potrebno odšteti še nekaj dodatnih evrov za nakup modrozobe računalniške tipkovnice. S tem bomo pridobili še možnost navigacije po operacijskem sistemu DOS. Ali se splača kupiti tablični računalnik BlackBerry PlayBook za poganjanje nekdaj zelo priljubljenih Microsoftovih operacijskih sistemov? Preden odgovorite, si poglejte videoposnetek na spletnem naslovu http://goo.gl/0Ckl8.


Prijavi napako v članku