Računalništvo, telefonija
08.12.2014 14:00

Deli z drugimi:

Share

Mreža znanja 2014 povezala 250 slovenskih omrežnih strokovnjakov

Mreža znanja 2014 povezala 250 slovenskih omrežnih strokovnjakov
Mreža znanja 2014 povezala 250 slovenskih omrežnih strokovnjakov

V petek, 28. 11. 2014, se je na Arnesovi konferenci Mreža znanja 2014 izobraževalo in izmenjavalo izkušnje 250 slovenskih informatikov in računalnikarjev s fakultet in laboratorijev vseh slovenskih univerz, raziskovalnih inštitucij, srednjih in osnovnih šol, šolskih centrov ter kulturnih organizacij.

Na konferenci, ki je potekala na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, smo predstavili novosti s področja infrastrukture za enotno overjanje (AAI in eduGAIN) in upravljanje z identitetami (IdM) ter pomembne storitve, namenjene uporabnikom iz raziskovanja, izobraževanja in kulture. Predstavljenih je bilo več primerov dobrih praks ter sodelovanj med izobraževalnimi organizacijami v tujini.

Tovrstni dogodki se vsakič znova utrjujejo kot izjemno pomembna stičišča, na katerih se izmenjujejo informacije s širšega področja IKT ter rojevajo ideje za prihodnje aktivnost posameznikov in skupnosti na tem področju.

Posnetki s srečanja so na voljo tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ARNES
Za več informacij so vam na voljo pri ARNES
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Zavod Arnes

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ARNES? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku