Računalništvo, telefonija
20.07.2010 13:52

Deli z drugimi:

Share

Mozilla znatno povišala nagrado za razkritje programskih hroščev

Najditelje kritičnih varnostnih lukenj odslej čaka nagrada v višini preračunanih 2.320 evrov.
Najditelje kritičnih varnostnih lukenj odslej čaka nagrada v višini preračunanih 2.320 evrov.

Organizacija Mozilla Foundation je leta 2004 oziroma pred dobrimi šestimi leti najavila pričetek programa Security Bug Bounty, katerega glavni namen je razkrivanje programskih hroščev, ki bi lahko ogrozili varnost uporabnikov njenih izdelkov. Program danes vključuje spletni brskalnik Firefox, odjemalec elektronskih sporočil Thunderbird in mobilni spletni brskalnik Firefox Mobile.

Medtem ko je še pred kratkim »najditelj« programskega hrošča, ki bi lahko ogrozil varnost uporabnikov odprtokodnih rešitev, od organizacije Mozilla Foundation prejel le preračunanih 390 evrov, je danes deležen denarne nagrade v višini preračunanih 2.320 evrov. Lucas Adamski, vodja Mozillinega oddelka za varnostni inženiring, je pri tem poudaril, da naj bi višja denarna nagrada spodbudila računalničarje širom sveta k hitrejšemu odkrivanju varnostnih ranljivosti. To pomeni, da bo večina pomanjkljivosti v programski kodi odkritih še preden se bodo do njih dokopali nepridipravi.

V kolikor želite postati »najditelj« novega programskega hrošča v izdelkih organizacije Mozilla Foundation in prejeti denarno nagrado v višini preračunanih 2.320 evrov, vam priporočamo, da predhodno preletite pravila igre, ki so objavljena na spletni strani http://www.mozilla.org/security/bug-bounty.html. Pri tem velja še posebej opozoriti, da bodo denarne nagrade deležni le tisti, ki bodo delovali izključno v skladu z interesi uporabnikov.


Prijavi napako v članku