Spletni brskalniki
11.10.2013 09:14

Deli z drugimi:

Share

Mozilla navdušila z novo različico mobilnega operacijskega sistema Firefox OS

Programerji organizacije Mozilla so navdušili s pripravo nove različice Firefoxa OS, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša zajeten kup izboljšav. Mobilni operacijski sistem Firefox OS 1.1 se namreč lahko pobaha s precej hitrejšim delovanjem, novimi možnostmi in podporo za 15 novih jezikov.
Mobilni operacijski sistem Firefox OS 1.1 bo navdušil tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike mobilnikov.
Mobilni operacijski sistem Firefox OS 1.1 bo navdušil tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike mobilnikov.

Podjetje ZTE je s pričetkom prodaje pametnega mobilnega telefona Open poskrbelo, da je mobilni operacijski sistem Firefox OS med uporabniki storitev mobilne telefonije močno pridobil na priljubljenosti (http://bit.ly/ZTE-Open). To pa je Mozilline programerje spodbudilo k pripravi nove različice Firefoxa OS, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša zajeten kup izboljšav. Mobilni operacijski sistem Firefox OS 1.1 se namreč lahko pobaha s precej hitrejšim delovanjem, novimi možnostmi in podporo za 15 novih jezikov.

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov z mobilnim operacijskim sistemom Firefox OS so s posodobitvijo pridobili podporo za pošiljanje in prejemanje večpredstavnostnih sporočil MMS, izboljšan mobilni spletni brskalnik in tipkovnico z možnost samodejnega spreminjanja napačno vnesenega besedila. Med vidnejšimi novostmi najdemo še možnost lažjega upravljanja s stiki, koledarjem in elektronsko pošto. Uporabniki imajo odslej celo možnost uvoza stikov iz Gmaila in Outlooka.com ter enostavnejše shranjevanje kontaktov, ki so jih prejeli preko kratkih sporočil SMS ali elektronske pošte.

Koledar v mobilnem operacijskem sistemu Firefox OS 1.1 omogoča enostavno ustvarjanje novih dogodkov in opomnikov, medtem ko lahko nedokončana elektronska sporočila shranimo kot osnutke. Nič manj zanimiva ni možnost neposrednega shranjevanja zvočnih in video datotek v galerijo. Čeprav organizacija Mozilla še ni razkrila, kdaj bo nadgradnja mobilnega operacijskega sistema Firefox OS 1.1 na voljo za prenos, bo ta po vsej verjetnosti na voljo še letos. Kako pa se novost obnese v praksi pa si oglejte na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi http://bit.ly/OS-FF-11.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku