Telefoni
06.11.2011 10:26

Deli z drugimi:

Share

Motorola tudi uradno predstavila tablico Xoom 2

Tablico Xoom 2 poganja1,2-gigaherčni procesor in operacijski sistem Android 3,2 Honeycomb.
Tablico Xoom 2 poganja1,2-gigaherčni procesor in operacijski sistem Android 3,2 Honeycomb.

Čeprav prva različica tabličnega računalnika Xoom ni dosegla pretirano velikega uspeha na trgu, je Motorola kljub temu predstavila nove modele tablice Xoom. Pod nazivom Xoom 2 prihajata dve različici tabličnega računalnika in sicer 10-palčni model z vgrajenimi funkcijami, ki so prilagojene poslovnim uporabnikom ter 8,2-palčni Xoom 2 Media Edition.

Oba tablična računalnika poganja1,2-gigaherčni procesor in operacijski sistem Android 3,2 Honeycomb, prav tako pa oba nudita povezovanje preko Wi-Fi brezžičnega omrežja. Zaslon je ojačen z Gorilla steklom, tukaj pa je tudi dodatni premaz, ki bo tablični računalnik ščitil pred vodo in madeži. Oba modela prihajata z zaslonom ločljivosti 1,3 milijona slikovnih točk in 5 MP kamero, ki se nahaja na hrbtni strani. Oba modela sta opremljena z 1 GB RAM in 16 GB prostora za shranjevanje.

Večji model je podoben prvotnemu Xoom-u, vendar ima veliko svetlejši zaslon z živimi barvami. Baterija bo zdržala do 10 ur neprekinjenega delovanja, za poslovne uporabnike pa bo na voljo šifriranje podatkov, VPN podpora ter funkcije za avtomatsko sinhronizacijo elektronske pošte, imenika in koledarja. Tukaj so tudi USB in ethernet vrata. Manjši model je v prvi vrsti namenjen zabavi, njegov zaslon pa omogoča gledanje iz kota do 178 stopinj, zaradi česar lahko video vsebine gleda več oseb hkrati. Glede na prejšno različico tablice Xoom, so grafične zmogljivosti povečane za 20%, naprava pa prav tako ponuja virtualni prostorski zvok.

Z novim tabličnim računalnikom, bo Motorola vsekakor dosegla boljši uspeh kot z prvo različico te naprave, katero je ob izdaji v februarju prodala le v nakladi 100.000 kosov. Novi tablični računalniki bodo najprej na voljo v Veliki Britaniji in na Irskem, kdaj bodo tablice zakorakale na druge trge, pa za enkrat še ni znano.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku