Telefoni
25.06.2010 07:49

Deli z drugimi:

Share

Motorola Droid X na pohodu

Pametni mobilni telefon Motorola Droid X navdušuje!
Pametni mobilni telefon Motorola Droid X navdušuje!

Podjetje Motorola znova preseneča. Nekdaj ugleden telefonski gigant je namreč uradno predstavil novi pametni mobilni telefon s tržno oznako Droid X, ki poganja izjemno priljubljeni mobilni operacijski sistem Android 2.1. Novinec v ničemer ne zaostaja za konkurenčnimi izdelki, saj za prikazovanje slik uporablja kakovostni 4,3-palčni oziroma 10,9-centimetrski zaslon in za preračunavanje podatkov uporablja gigaherčni procesor TI OMAP3630.

Pametni mobilni telefon Motorola Droid X je kot nalašč tudi za zajemanje kakovostnih nepozabnih trenutkov, saj ima na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk, ki lahko zajema tudi visokoločljive filmske posnetke formata 720p. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 8 GB, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniških kartic (16 GB kartica bo priložena). Vsa elektronika pa je skrita v ohišju, ki v debelino meri komajda 9,9 milimetrov.

Fotografije in druge zabavne vsebine bomo med različnimi napravami lahko prenašali brezžično prek tehnologije Bluetooth ali DLNA (Digital Living Network Alliance). Novinca bomo lahko preko povezave Wi-Fi sočasno povezali s kar petimi različnimi napravami.

Pametni mobilni telefon Motorola Droid X bo sprva naprodaj le v ZDA. Kupci bodo z dvoletno vezavo zanj morali odšteti 200 ameriških dolarjev oziroma 162 evrov. Motorola Droid X naj bi na slovensko tržišče prispel šele proti koncu leta.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku