Telefoni
09.07.2010 15:47

Deli z drugimi:

Share

Motorola Charm proti mobilnikom BlackBerry

Oblikovno zanimiv mobilnik Motorola Charm je pisan na kožo poslovnikom in ljubiteljem socialnih mrež.
Oblikovno zanimiv mobilnik Motorola Charm je pisan na kožo poslovnikom in ljubiteljem socialnih mrež.

Še pred letom dni so poslovni uporabniki zelo radi posegali po pametnih mobilnih telefonih BlackBerry podjetja RIM, saj jih je, poleg bogate programske opreme, odlikovala še odlična odzivnost operacijskega sistema in dolga avtonomija delovanja. Temu danes ni več tako, saj je najnovejša raziskava analitskega podjetja Crowd Science pokazala, da marsikateri uporabnik mobilnika BlackBerry z njim ni več zadovoljen.

V tem je svojo poslovno priložnost očitno videla Motorola, saj je pripravila pametni mobilni telefon z operacijskim sistemom Android 2.1, ki je na las podoben izdelkom podjetja RIM. Novinec s tržno oznako Charm je namreč opremljen z 2,8-palčnim oziroma 7,1-centimetrskim na dotik občutljivim širokokotnim zaslonom in polno tipkovnico QWERTY. Za navigacijo med bogato programsko opremo je Motorola poskrbela s priročnim sistemom BackTrack.

Pametni mobilni telefon Motorola Charm se lahko pobaha še z digitalnim fotoaparatom Kodak ločljivosti 3 milijone točk, brezžičnimi povezami Bluetooth, Wi-Fi in 3G ter natančnim navigacijskim sistemom GPS. Celoto dopolnjuje še všečni grafični vmesnik Motoblur, ki je »primarno« namenjen povezovanju s socialnimi mrežami.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku