Slika, tv, avdio
24.09.2021 15:26

Deli z drugimi:

Share

Mojstrovine iz muzeja Louvre odslej lahko prinesete tudi v svoj dom

Zahvaljujoč Samsung TV-sprejemniku The Frame Art Store trgovina omogoča dostop do obsežnega nabora umetnin iz svetovno znanih galerij in muzejev neposredno iz vašega doma in poživi vsak življenjski prostor.

V zadnjih nekaj desetletjih je prišlo do prej nepojmljivega prepletanja umetnosti in tehnologije – tako v smislu uporabe tehnologije za ustvarjanje umetnosti kot tudi omogočanja boljšega dostopa umetnosti za javnost. Samsung Electronics je bil v ospredju te spremembe, sedaj pa se je povezal z Louvrom za pomoč pri svojem poslanstvu, da deli umetnost s čim več ljudmi preko The Frame in Art Store trgovine.

Louvre ima izjemno zanimivo in bogato zgodovino; kot nekdanja kraljeva palača predstavlja temelj francoske zgodovine že več kot osem stoletij. Louvrove zbirke, ki so odprte za javnost že od leta 1793, so med najboljšimi na svetu, zaobjemajo pa več tisoč let in območij izvora od Amerike do mej Azije in še dlje. Mupzej je razdeljen na osem oddelkov in hrani nekatera svetovno najprepoznavnejša umetniška dela, skupaj z Mona Liso, Nike iz Samotrake in Miloško Venero.

Pandemija Covida-19 je vsakdanje življenje obrnila na glavo. Umetnostna in zabavna industrija sta bili med najbolj prizadetimi, a to ni ustavilo hrepenenja občinstva po kulturnem udejstvovanju. Da bi ljudje še vedno lahko doživljali Louvrove zbirke, je muzej iskal nove in inovativne načine deljenja umetnosti, med njimi tudi naložitev celotne umetniške zbirke na splet.

To je bil po besedah Yanna Le Touher, vodje razvoja, licenciranja blagovnih znamk in komercialnih partnerstev v Louvru, ključen korak pri zagotavljanju Louvrovega doseganja svojega glavnega poslanstva – deljenje umetnosti s čim več ljudmi. »Verjamemo, da je ta spletna platforma, ki predstavlja na tisoče naših umetnin, uporabna ne samo za umetnostne zgodovinarje in raziskovalce, temveč tudi za ljubitelje umetnosti,« je poudaril Le Touher.

Louvre v okviru The Frame

Partnerstvo med Samsung in Louvrom sovpada s ciljem približanja umetnine umetniškim navdušencem po vsem svetu s pomočjo brezhibne kakovosti slike in živosti podob na Samsung televiziji. The Frame je znan po tem, da lahko prikazuje slike, ki so neverjetno podobne fizičnemu tisku in slikarskim delom, s pomočjo prepoznavne tehnologije Quantum Dot, ki ustvarja živahnejše barve in ostrejši kontrast. »Bili smo navdušeni nad funkcijami, ki jih ponuja The Frame, in zainteresirani za idejo, da bi vnesli umetnost v domove ljudi in jo naredili bolj dostopno,« je izpostavil Le Touher.

Najdite svoj navdih

Zahvaljujoč vedno večji knjižnici umetnosti sprejemnika The Frame lahko del tega navdiha postane vaš. V Art Store trgovini je danes na voljo 40 umetniških del iz Louvra in fotografij te prepoznavne zgradbe.

»Naš izbor umetniških del iz Louvra vključuje mojstrovine, kot so Svoboda vodi ljudstvo in Velika odaliska,« je izpostavil Le Touher. »Prav tako želimo promovirati manj znane slike, ki so pomembne za zgodovino umetnosti.« Partnerstvo med Louvrom in Art Store trgovino je, na primer, dodalo monumentalno delo Jacopa Bassana Deux chiens de chasse liés à une souche (1548) kot prvi živalski portret v zahodnem slikarstvu, čeprav gre za manj znano sliko, kot je Mona Lisa.

»Ponosni smo, da smo del partnerjev, izbranih v Art Storu,« je zatrdil Le Touher. »Zahvaljujoč Samsung tehnologiji in inovaciji imamo možnost podariti ljudem občutek, da imajo reprodukcijo svoje najljubše umetnine kar doma. Seveda to ne nadomesti obiska samega muzeja, vendar pa trdno verjamemo, da lahko prinese navdih in užitek v številne domove.« To pa omogoča prav televizija The Frame, o kateri najdete več informacij na spletni strani: https://www.samsung.com/si/lifestyle-tvs/the-frame/highlights/.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung televizorji Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več