Spletni brskalniki
17.08.2011 06:29
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mogočni Firefox 6 na pohodu

Vas je spletni brskalnik Firefox 6 prepričal?
Vas je spletni brskalnik Firefox 6 prepričal?

Ker je podjetje Google pred kratkim pripravilo poskusno inačico spletnega brskalnika Chrome 14, so programerji organizacije Mozilla bliskovito odgovorili z izdajo končne različice težko pričakovanega spletnega brskalnika Firefox 6. Ta je na voljo za operacijske sisteme Windows, Linux in MacOS ter je že bil preveden v večino svetovnih jezikov (vključno s slovenščino). Spletni brskalnik Mozilla Firefox 6 tako kot konkurenčni Chrome 14 navzven ne kaže velikih sprememb. Vse novosti so namreč »vsebovane« v programski kodi brskalnika.

Končna različica brskalnika Mozilla Firefox 6 se lahko pobaha z nekoliko hitrejšim zagonom, novim sistemom za preverjanje združljivosti razširitev in podporo za WebSockets. Programerji so izboljšali še upravljanje s spletnimi stranmi HTML5 in dodali prenovljen vmesnik za nadzor dostopa do zasebnih podatkov (Data Management Window). Nadvse zanimiv je sistem, ki omogoča, da se na spletni strani hitro in učinkovito prikazujejo posodobitve, saj tu ni več potrebnega ponovnega nalaganja celotne strani. Končna različica spletnega brskalnika Mozilla Firefox 6 je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/GWPUH.

Z namestitvijo novosti ne gre odlašati, saj popravkov za peto inačico Firefoxa kmalu ne bo več. Pri tem velja še omeniti, da organizacija Mozilla medtem že dokončuje sedmo različico Firefoxa in preizkuša nove funkcionalnosti osme različice Ognjene lisice. Programerji trenutno s polno paro preizkušajo mehanizem, ki bo samodejno preprečeval nameščanje nezaupanja vrednih iskalnih orodnih vrstic. Tu bo na voljo še povsem prenovljen mehanizem za varnejše nameščanje dodatkov.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku