Telefoni
19.05.2021 13:05
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Modularni telefoni še niso rekli zadnje

Podjetje Xiaomi naj bi resno razmišljalo o pripravi prvega modularnega pametnega telefona.
Podjetje Xiaomi naj bi resno razmišljalo o pripravi prvega modularnega pametnega telefona.

Modularni pametni telefoni že dalj časa burijo domišljijo, predvsem naprednih uporabnikov. Gre namreč za naprave, pri katerih lahko zamenjamo zgolj določeno komponento. V primeru, da se na trgu pojavi boljša kamera za pametni telefon, ni potrebe po nakupu novega, ampak obstoječo kamero zgolj zamenjate. Novost naj bi bila dobrodošla tudi za poslovne uporabnike, saj bi omogočala uporabo večje baterije in posledično daljšo vzdržljivost na potovanjih.

Medtem ko je v preteklosti že veliko proizvajalcev obupalo nad zamislijo modularnih pametnih mobilnih telefonov, pri podjetju Xiaomi še niso rekli zadnje. Ameriški patentni urad (U.S. Patent and Trademark Office – USPTO) mu je pred kratkim dodelil patent za napreden modularni pametni mobilni telefon. Čeprav to še ne pomeni, da bo Xiaomi kmalu ponudil v prodajo tovrstni telefon, bi bile omenjene naprave, vsaj po predloženem patentu, nadvse uporabne.

S patenta je razvidno, da naj bi inženirji podjetja Xiaomi razvijali napravo z enotno osnovo (zaslon), nanjo pa bi lahko dodajali različne module, kot so zvočniki, mikrofoni, zasloni na dotik, navigacijski sistemi GPS in drugi moduli za telefonijo. Cilj modularne tehnologije je zmanjšanje količine elektronskih odpadkov, hkrati pa uporabnikom omogoča nadgradnjo točno določenega dela naprave ter hitro menjavo komponent v primeru poškodb. Prepričani smo, da bi omenjena rešitev znatno pocenila popravila pametnih mobilnih telefonov.


Prijavi napako v članku