Življenjski slog
Poslovne rešitve
14.06.2023 11:20

Deli z drugimi:

Share

Modra žaba, ki izpolni vse zahteve pametnega doma

Živimo v času, ko lahko domovi in tudi poslovni prostori z inteligentnimi rešitvami nudijo več udobja in boljše rešitve, ob tem so zaradi optimizacije naprav stroški celo nižji, kot bi bili sicer.

Pri inteligentnih rešitvah za upravljanje zgradb je pomembno, da so kakovostne ter je namestitev karseda enostavna in kadarkoli razširljiva. Marsikdaj je ključno tudi, da se lahko rešitve vgradi v že obstoječo infrastrukturo.

Nemško podjetje Frogblue, ki razvija in proizvaja inteligentne rešitve za upravljanje doma oziroma zgradb na splošno, je velik igralec, ki deluje na mednarodnem trgu. Podjetje je poznano po svoji profesionalni pametni električni inštalaciji, ki je poleg tega še brezžična. Od leta 2015 Frogblue pionirsko uvaja tehnologijo na osnovi inteligentnih Bluetooth LE mesh omrežij – in s takšnim delom in profesionalnim pristopom uspeh ne more izostati. Zakaj?

Vsemogočne žabice

Sistem odlikuje visoka zanesljivost, ki je posledica neodvisnih pametnih naprav, imenovanih “frogs” (žabe). Vsaka žaba je sposobna prejemanja, analiziranja in posredovanja sporočil ter ukazov znotraj inteligentnega decentraliziranega sistema. Če enota zaradi kakršnega koli razloga odpove, sistem še vedno nemoteno deluje. Frogblue se ne zmede niti takrat, ko WLAN omrežja ali internetne povezave ni na voljo. Prav tako se ob izpadu električne energije v manj kot sekundi povrne v stanje pred okvaro.

In še to: pri Frogblue je programska oprema za konfiguracijo ter za upravljanje s sistemom, vključno z nadgradnjami, brezplačna.

Česa je sistem zmožen v praksi?

Frogblue ponuja številne prednosti in edinstvene možnosti za instalaterje, integratorje, arhitekte, mojstre osvetlitve, gradbena podjetja in seveda – morda najbolj pomembno – končnega uporabnika.

Frogblue je enotna rešitev za vse zahteve pametnega upravljanja doma: upravljanje osvetlitve, upravljanje rolet in senčil, regulacijo prezračevanja, nadzor dostopa in ogrevanja. Vse te funkcije in rešitve se programirajo in nadzirajo prek aplikacije Frogblue Control.

Zahvaljujoč varni strukturi Frogblue Bluetooth mesh omrežja ostanejo vsi podatki znotraj sistema, zato lahko pozabite na oblak, WLAN ali IT-infrastrukturo. To pomeni, da je mogoče ustvariti popolnoma zaprto in varno instalacijo brez internetne povezave. Kar pa ne pomeni, da upravljanje od kjerkoli na svetu s pametnim telefonom preko frogCloud ni mogoče – sistem ima ogromno možnosti in po želji lahko izberete tudi to.

Aplikacija za nadzor frogblue Control vključuje vse, kar je potrebno za udobno, varno, energetsko učinkovito in inteligentno zgradbo. Na primer upravljanje senčenja, ki ga nadzorujeta čas in vreme – z inteligentnimi centralnimi in območnimi funkcijami. Ali pa nadzor vseh standardnih virov osvetlitve, vključno z zatemnitvijo, sinhronizacijo barv in podobno. Prezračevanje lahko nastavite tako, da se avtomatizirano upravlja glede na vlažnost v prostoru, temperaturo in čas.

Potem je tu Frogblue sistem upravljanja ogrevanja, ki v vsaki sobi zagotavlja temperaturo, umerjeno po vaših željah – ne glede na to, ali imamo radiatorje, talno ali električno ogrevanje. Programi, ki so načrtovani glede na dan in čas, optimizirajo porabo energije v posameznih prostorih. Inovativne funkcije, kot so Warmfeet (topli podplati) in način prednostnega območja, zagotavljajo dodatno udobje, hkrati pa varčujejo z energijo.

Modra žaba (Frogblue) se lahko pohvali z VDE certifikacijo za vsako napravo (najvišji električni in požarni varnostni certifikat v Nemčiji), ki zagotavlja zanesljivost in varnost izdelkov za dom ali poslovno zgradbo.

Ob tem je poraba energije pri Frogblue bistveno nižja kot pri klasičnih žičnih sistemih s centralnimi enotami ali wi-fi sistemih. Žabice zagotavljajo izjemno energetsko učinkovitost, saj je njihova poraba le 0,2 W na uro. Tako sistem za povprečno hišo porabi le 8 W na uro.

Z uporabo svetovnih standardov prenosa, kot je Bluetooth® LE z optimiziranimi in Frogblue mesh sposobnostmi ter MQTT za komunikacijo, ki je uporabljen tudi v novem standardu SmartHome Matter®, je Frogblue pripravljen na prihodnost.

Gre za resnične pionirje v profesionalni brezžični električni namestitvi za pametni dom.

Več najdete na www.frogblue.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem ORG. TEND.
Vas zanima več iz te teme?
pametni dom


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več