Igre
28.01.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Modifikacija, s katero boste lažje počakali na DOOM Eternal

Tudi izbor poglavjij seveda poteka v slogu Quaka.
Tudi izbor poglavjij seveda poteka v slogu Quaka.

Težko pričakovan prihod novega dela Pogube ni več daleč stran. Začetek pomladi, 20. marec, je datum, ki ga imajo ljubitelji starošolskih streljačin na koledarju označenega že nekaj časa. Da pa bo čakanje skozi to zimsko zatišje bolj znosno, bo poskrbela zabavna modifikacija Slayer’s Testaments za izvirni Quake.

Gre za impresivno rekonstrukcijo mojstrovine Doom (2016) s pogonom Quakespasm, pod katero se je podpisal Bloodshoot, med drugim avtor Quake 1.5. In četudi modifikacija še zdaleč ni končana, je v njej že dovolj vsebine za ure in ure zabave, saj reimaginacija sodobnega Dooma s starim grafičnim pogonom ni njeno glavno poslanstvo. Že trenutna preizkusna različica namreč omogoča igranje vseh štirih epizod izvirnega Quaka s sovražniki, orožji in igralnimi mehanikami Dooma iz 2016. Poleg tega so na voljo izvirne stopnje z visokoločljivostnimi gradniki dosovskega originala, preživetveni način, kakor tudi del izvrstne kampanje Dooma te generacije. To je obenem odlična priložnost, da celo tisti z manj zmogljivimi računalniki dobijo vtis, zakaj je novi Doom ena najtežje pričakovanih iger letos.

Za igranje Slayer’s Testaments poleg izvirnega Quaka potrebujete še pogon Quakespasm, ki je pravzaprav obvezen za optimalno poganjanje igre na sodobnih sistemih, in pa seveda samo modifikacijo. Slednjo najdete na avtorjevem Discord kanalu, kamor se redno nalagajo tudi popravki in dodatki zanjo.

Kot omenjeno, modifikacija še ni dokončana, zato se mestoma pojavljajo manjše nevšečnosti. A vseeno je stvar že dovolj impresivna, da bo ljubiteljem retro streljačin narisala nasmeh na obraz in vsaj malce olajšala čakanje na Doom Eternal. No, pa imate končno razlog za ponovno namestitev dobrega starega Quaka!


Prijavi napako v članku