Paketi in akcije
19.05.2010 16:03
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobitelov Komunikator za enake cene mobilnih storitev v tujini kot doma

Tudi v tujini se lahko pogovarjamo, pošiljamo sporočila SMS in MMS po enaki ceni kot v domačem, Mobitelovem omrežju.
Mobitelov Komunikator za enake cene mobilnih storitev v tujini kot doma
Mobitelov Komunikator za enake cene mobilnih storitev v tujini kot doma

Mobitel je predstavil novo storitev Komunikator, ki, odvisno od naprave, omogoča klice, pošiljanje sporočil SMS in MMS ter videoklice prek mobitelov, stacionarnih VoIP telefonov in računalnikov. Storitve se pri tem obračunavajo kot promet v domačem omrežju, tudi če se uporabnik nahaja v tujini.

Mobitelov Komunikator omogoča izjemne prihranke pri gostovanju v tujini, saj se pogovori, SMS-i in MMS-i pri uporabi Mobitelovega Komunikatorja obračunajo po enaki ceni kot v domačem omrežju.

Mobitel je edini operater na slovenskem trgu s tovrstno napredno storitvijo, ki je razvita z mislijo na poslovne uporabnike ter vse, ki pogosto potujejo v tujino in želijo tudi izven Slovenije ohraniti ugodne cene, ki so jim na voljo v Mobitelovem omrežju. Uporabnik ohrani svojo telefonsko številko, podjetniki pa bodo cenili tudi možnosti uporabe kratkih službenih številk (MPO). Storitev je priročna tudi vsem, ki se nahajajo na območjih z manj kakovostno mobilno pokritostjo, imajo pa dostop do interneta.

Združevanje izkušenj, pridobljenih z večletnim razvojem rešitev M:Stik ter M:Povsod, je privedlo do nove storitve Komunikator. Njegova namestitev je možna na mnogih pametnih mobilnikih, računalnikih ter izbranih IP telefonih. Izbrane naprave morajo biti za uporabo Komunikatorja povezane v internet prek žične ali brezžične WLAN povezave. Slednje je na voljo v hotelih, restavracijah, lokalih, na sejmih, letališčih, avtobusnih postajah in številnih drugih javnih prizoriščih.

Mesečna naročnina storitve Komunikator znaša le 3 EUR, medtem ko je za Mobitelove naročnike Povezani 44, 55 in 77 brezplačna. Uporabniki uporabo mobilnih storitev, opravljenih z njo, poravnajo z mesečnim računom, skladno s cenikom izbranega naročniškega razmerja. Kot omenjeno pa se mobilne storitve v mednarodnem prometu obračunajo enako kot storitve v Mobitelovem omrežju, s čimer se lahko uporabniki izognejo visokim stroškom mobilnih storitev v tujini, predvsem pri klicih. Cena spletnega dostopa je odvisna od internetnega ponudnika, katerega omrežje uporabljajo.

Komunikator bo v prihodnje omogočil še nekatere novosti, ki nastajajo s sodelovanjem strokovnjakov v Skupini Telekom Slovenije. O novostih bomo javnost obvestili v kratkem.


Prijavi napako v članku