Računalništvo, telefonija
02.07.2010 07:30
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobitel z novimi, višjimi cenami storitev

Za vklop storitve je potrebno Mobitelovim uporabnikom le poslati SMS z vsebino VMS na številko 1918.
Za vklop storitve je potrebno Mobitelovim uporabnikom le poslati SMS z vsebino VMS na številko 1918.

Podjetje Mobitel, vodilni slovenski ponudnik mobilnih storitev, je pred kratkim pošteno razburil svoje naročnike, saj je za avgust napovedal tako občutno zvišanje cen naročniških paketov kot spremembo količine zakupljenih storitev.

Nad spremembami so zdaleč najbolj ogorčeni uporabniki paketa Itak Džabest. Mesečna naročnina za izjemno priljubljeni paket se bo namreč iz 15 evrov zvišala na kar 19 evrov (26,6-odstotna podražitev), hkrati pa se bo zmanjšala količina zakupljenega prenosa podatkov na desetino (z 1 GB na 100 MB).

Val podražitev slovenskega ponudnika mobilnih storitev bo žal doletela tudi naročnike, ki uporabljajo pakete Povezani. Ti se bodo v povprečju podražili za 2 evra. Mobitel bo omenjenim paketom z avgustom spremenil tudi imena, in sicer Povezani 11 se bo preimenoval v Mini (naročnina 13 evrov), Povezani 22 v Osnovni povezani (naročnina 24 evrov), Povezani 33 v Opti povezani (naročnina 35 evrov), Povezani 44 v Super povezani (naročnina 45 evrov) in Povezani 77 v Mega povezani (naročnina 77 evrov).

Naročniki, ki se s spremembami ne strinjajo, bodo sicer lahko do 31. julija brez pogodbene kazni odstopili od naročniške pogodbe, vendar tudi tu žal ne bo šlo brez težav. Tisti uporabniki, ki so kupili mobilnik po subvencionirani ceni, bodo morali ob tem poravnati še preostanek vrednosti kupljenega mobilnega telefona. Upajmo, da se česa takega ne bo domislil še konkurenčni slovenski ponudnik mobilnih storitev Si.mobil.


Prijavi napako v članku